Nem csak kenyérrel él az ember

- Imádkozzunk minden nap -

 

NAPI EVANGÉLIUM :

Harmadnapon menyegző volt a galileai Kánában. Ott volt Jézus Anyja, és Jézus is hivatalos volt a menyegzőre tanítványaival együtt. Amikor fogytán volt a bor, Jézus Anyja így szólt Hozzá: »Nincs boruk!« Jézus azt felelte Neki: »Mi közünk ehhez, asszony? Még nem jött el az Én órám!« Anyja ekkor ezt mondta a szolgáknak: »Tegyétek meg, amit mond!« A zsidók tisztulására volt ott hat kőedény, egyenként két vagy három mérős. Jézus azt mondta nekik: »Töltsétek meg az edényeket vízzel!« Színig töltötték őket. Ekkor így szólt hozzájuk: »Most merítsetek, és vigyetek belőle a násznagynak!« Azok vittek neki. Amint a násznagy megízlelte a borrá vált vizet, mivel nem tudta, hogy honnan való -- de a szolgák, akik a vizet merítették, tudták --, odahívta a vőlegényt, és azt mondta neki: »Minden ember a jó bort adja először, és miután megittasodtak, akkor a kevésbé jót. Te mindeddig tartogattad a jó bort!«

Jézus ezzel kezdte meg csodajeleit a galileai Kánában. Kinyilatkoztatta dicsőségét, és tanítványai hittek Benne. Azután lement Kafarnaumba, Ő és Anyja, a testvérei és tanítványai, és ott maradtak néhány napig.  (Jn2,1-12)

 

2002-ben II. János Pál pápa a rózsafüzér hagyományos titkaihoz újabb ötöt csatolt. Ezek közül a 2. kapcsolódik a mai evangéliumhoz: „Aki Kánában megmutatta isteni erejét”, de Jézus egyben emberszeretetét is kinyilvánítja. Isten Fia részt vesz a mi ünnepeinken, osztozik nem csak a szenvedéseinkben, hanem az örömünkben is, oly annyira, hogy ellenfelei azzal vádolják, hogy Ő „falánk és borissza ember” (Mt11,19). A mai napon Jézus úgy áll előttünk, mint aki isteni erővel lehetővé teszi a mi ünnepeinket. Amikor veszni látszik az öröm ideje a körülmények és az emberi ügyetlenség miatt, Ő megmenti az ünnepet.

Jézusnak, mint valóságos személynek van saját akarata, de a násznép kedvéért, értünk lemond róla. Bár Isten Fia, mégis engedelmeskedik a körülményekben megnyilvánuló Gondviselésnek, az Atya akaratának. Ez a mi utunk is, keresni és követni a „körülményekben megnyilvánuló Gondviselést”, az Isten akaratát.

Napi odaadás:

„Istenem, én mint hűtlen, bűnös gyermeked, Előtted és a mennyei udvar színe előtt megújítom, megerősítem és a Te kezedbe teszem keresztségi fogadalmamat Szűz Mária, a világ győzelmes királynője által.

Ellene mondok az ördögnek, minden csábításának, pompájának, bármikor és bármilyen ravasz módon közeledne is.

Fölajánlom és átadom magamat Szűz Mária szeplőtelen szíve által Jézus szentséges szívének. Azért, hogy ezt Isten kegyelméből képes legyek megvalósítani, a Boldogságos Szűz Máriát anyámmá és királynőmmé választom és így kívánok neki engedelmeskedni. Jézusom, Szűzanyám, mindent átadok Nektek, hogy Ti rendelkezzetek velem. Égi Édesanyám és Királynőm, Te ajánld föl imáimat, áldozataimat a Szentháromságnak. Testemet, lelkemet, minden külső és belső javamat, a múlt, a jelen és a jövőbeli jócselekedeteim minden értékét Neked adom.

Szűzanyám, gyöngeségem tudatában kérlek Téged, kegyelmeid által segíts, hogy mindent szeretettel tudjak végezni; hogy szeretettel tudjam elvállalni és hordozni mindennapi keresztjeimet. Mindent Isten szent akarata szerint kívánok tenni, ami egyben a Szeplőtlen Szív óhaja is.

Mindezek megvalósításához kérem a jó Isten kegyelmét, a Szűzanya és a magyar szentek közbenjárását és segítségül hívom a szent angyalokat. Amen”

(Monforti Grignon Szent Lajos-Mária)

 Minden szombat a Szűz Anya emléknapja.

A Boldogságos Szűz Mária emléknapján ujjongva köszöntsük az Urat!

 

Áldjátok Istenünket, nemzetek,
Dicsőségéről zengjetek éneket!

 

Amikor elérkezett az idők teljessége, az Isten elküldte a Fiát, aki asszonytól született, és Ő alávetette magát a törvénynek, hogy kiváltson minket a törvény szolgaságából, hogy a fogadott fiuságot elnyerjük. ( Gal 4, 4-5)

 

Az égen nagy jel tűnt fel : egy asszony, öltözete a nap, lába alatt a hold, fején tizenkét csillagból korona. (Jel 12, 1 )

 

A magasságbeli Isten a föld minden asszonyánál jobban megáldott téged, Szűz Mária !

 Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van Teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a Te méhednek gyümölcse, JÉZUS!

Asszonyunk Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért most és halálunk óráján. Amen.

Könyörgés :

Kérünk téged, Úr Isten, öntsd lelkünkbe szent kegyelmedet, hogy akik az angyali üzenet által Szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az Ő kínszenvedése és keresztje általa feltámadás dicsőségébe vitessünk.A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik a szentlélekkel egységben, Isten örökkön örökké. Amen.

 

 

Szerző: Baráthnő  2012.01.06. 15:29 Szólj hozzá!

Címkék: vallás isten jézus ima szűz mária megtestesülés odaadás üdvözítő napi evangélium bibliai idézet ima minden napra napi felajánlás

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr333524439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása