- évközi idő-

NEM CSAK KENYÉRREL ÉL AZ EMBER

- IMÁDKOZZUNK MINDEN NAP-

 

Minden vasárnap ünnep ! - A vasárnap az Úr napja!
Adjuk meg a császárnak, ami a császáré, Istennek, ami az Istené !
Tegyük félre a munkát, a nyüzsgést !
Testünknek és lelkünknek is kell a heti pihenés! Vasárnap imádjuk Istenünket!
A gondjainkat ne ma akarjuk  megoldani,  bízzuk inkább Istenre, kérjük az Ő tanácsát, segítségét!

 

Dicsértessék az Úr neve napkelettől napnyugatig !

 

NAPI EVANGÉLIUM: 

 

Amikor Heródes király napjaiban Jézus megszületett a júdeai Betlehemben, íme, napkeletről bölcsek érkeztek Jeruzsálembe, és megkérdezték: »Hol van, aki született, a zsidók királya? Mert láttuk csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy hódoljunk Neki.«

Amikor Heródes király meghallotta ezt, megrettent, és vele együtt egész Jeruzsálem. Azután összegyűjtötte a nép minden főpapját és írástudóját, és tudakozódott tőlük, hogy hol születhetett a Krisztus. Azok ezt felelték neki: »A júdeai Betlehemben, mert így van megírva a próféta által:

„Te Betlehem, Júda földje,
semmiképp sem vagy a legkisebb
Júda fejedelmi városai között,
mert belőled támad majd a fejedelem,
aki pásztora lesz népemnek, Izraelnek”« [Mik5,1-3; 2 Sám5.2;].

Akkor Heródes titokban magához hívta a bölcseket, és pontosan megtudakolta tőlük a csillag megjelenésének idejét. Azután elküldte őket Betlehembe ezekkel a szavakkal: »Menjetek, tudakozódjatok pontosan a gyermek felől, és amikor megtaláltátok, jelentsétek nekem, hogy én is elmenjek és hódoljak neki.« Azok pedig, miután meghallgatták a királyt, elmentek. És íme, a csillag, amelyet napkeleten láttak, előttük haladt, majd odaérkezve megállt a hely fölött, ahol a kisgyermek volt. Mikor a csillagot meglátták, örvendeni kezdtek igen nagy örömmel. Azután bementek a házba. Meglátták a Gyermeket Máriával, az anyjával, és a földre borulva hódoltak Neki. Majd felnyitották kincsesládáikat és adományokat ajánlottak föl Neki: aranyat, tömjént és mirhát.

Mivel álmukban intést kaptak, hogy ne menjenek vissza Heródeshez, más úton tértek vissza országukba. (Mt2,1-12)

 

*Jézust nem lehet kisajátítani. Ő az egész világ Világossága, aki megmutatja, kinyilatkoztatja Önmagát minden nemzetnek. Amikor azt tapasztaljuk, hogy az Evangéliumnak kulturális, földrajzi akadályai vannak, az mindig a mi alkalmatlanságunk és ügyetlenségünk, sőt gyakran bűnünk következménye. Isten a görögöket a bölcselet, a filozófia által vezette Magához, a zsidókat a Törvénnyel, a „napkeleti bölcseket” pedig a csillagok járásával. A „három királyok” megjelennek Jézus jászolánál, mert olvastak az „idők jeleiből” (Mt16,3) A Teremtőt, az Ő akaratát föl lehet ismerni a teremtményeiből. A világ „tárgyi bizonyíték”, így a bölcsekben az egész pogány világ hódol a Jézusban megjelent Isten előtt. Ez Vízkereszt ünnepének fő üzenete, Jézust nem lehet elrejteni egy nép, egy történelmi pillanat, vagy kultúra leple alá, Ő, és Benne Maga az Isten kinyilvánul, megismerhető lesz.

A bölcsek ajándéka hitvallás Jézus kilétéről. Ő a Király (arany), Ő az Isten Fia (tömjén) és Ő a Megváltó, aki meggyógyít minket (mirha). Mi is hódoljunk Előtte!

 

Ma van  URUNK MEGJELENÉSÉNEK ünnepe.

 

Mai felajánló ima :

Örök Atya, Szűz Mária Szeplőtelen Szíve által felajánlom Neked a Te szeretett Fiadat. Az ő keserves kínszenvedése, drága Vére és kereszthalála által térítsd meg a bűnösöket, mentsd meg a haldoklókat, szabadítsd ki tisztítótűzből a szenvedő lelkeket, tedd szentté a papokat és a szerzeteseket, valamint a családokat! Kérünk Téged a mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki Veled és a Szentlélekkel egységben él és uralkodik most és mindörökké. Ámen.

 

Dicsérjétek Isten szolgái,
dicsérjétek az Ő nevét.
áldott legyen az Úr neve
mostantól fogva mindörökké.

Dicsértessék az Úr neve
napkelettől napnyugatig!

Fölséges az Isten minden nép fölött,
dicsősége magasabb az egeknél!
Ki hasonlítható Istenünkhöz, az Úrhoz ?
A magasságokban áll a trónja,
onnan tekint alá égre és földre.

Az elhagyottat a porból magához vonja,
fölemeli a szegényt a sárból,
hogy odaültesse a gazdagok közé,
népének gazdagjai közé.
S aki gyermek nélkül élt házában,
azt gyermekek boldog anyjává teszi.
(113. zsoltár)
 

 Akkor majd megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, amikor kinyitom sírjaitokat, és kihozlak benneteket sírjaitokból, én népem. Belétek oltom Lelkemet, és életre keltek. Letelepítelek benneteket földeteken, és megtudjátok, hogy én, az Úr mondtam ezt, és végbevittem - mondja az Úr. ( Ez 37, 13-14 )

 

Nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét félelemben éljetek, hanem a fogadott fiúság Lelkét nyertétek el általa szólítjuk : Abba, Atya ! A Lélek maga tesz tanúságot lelkünkben, hogy Isten gyermekei vagyunk. ( Róm 8, 15-16 )

 

Túrmezei Erzsébet: Ha nem teszek semmit sem

 

Most nem sietek,
most nem rohanok,
most nem tervezek,
most nem akarok,
most nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten.


Most megnyugoszom,
most elpihenek
békén, szabadon,
mint gyenge gyerek,
és nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten.

S míg ölel a fény
és ölel a csend,
és árad belém,
és újjáteremt,
míg nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten,

új gyümölcs terem,
másoknak terem,
érik csendesen
erő, győzelem...
ha nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten.

 

 

 MA CSAK ENGEDJÜK, HOGY SZERESSEN AZ ISTEN !

 

Szerző: Baráthnő  2012.01.07. 09:07 Szólj hozzá!

Címkék: idézetek vallás isten jézus napi evangélium bibliai idézet ima minden napra napi felajánlás ima vasárnapra

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr113525812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása