-évközi idő -

Mit ér az embernek, ha megszerzi az egész világot, de a lelke kárát vallja?

-IMÁDKOZZUNK MINDEN NAP-

 

Napi evangélium :

 Odajött Jézushoz egy leprás, és térdre esve így kérlelte: „Ha akarod, meg tudsz tisztítani engem.” Jézus megkönyörült rajta. Kinyújtotta kezét, megérintette, s közben azt mondta neki: „Akarom, tisztulj meg!” Amikor ezt kimondta, azonnal eltűnt róla a lepra, és megtisztult. Nagyon ráparancsolt, és mindjárt elbocsátotta őt: „Vigyázz, senkinek se szólj erről; hanem eredj, mutasd meg magadat a papnak [Lev 13,49;], és ajánld föl tisztulásodért, amit Mózes rendelt, bizonyságul nekik.” De az, mihelyt elindult, híresztelni kezdte a dolgot, úgyhogy Jézus már nem mehetett nyilvánosan a városba, hanem kint a puszta helyeken tartózkodott; és hozzá gyülekeztek mindenfelől. (Mk1,40-45)

Ma Európában – Istennek hála – nem találkozunk ezzel a szörnyű betegséggel, a leprával. Mégis Jézus szavai „akarom, tisztulj meg”, nekünk is szólnak, hiszen a Szentírás logikája szerint a testiek a lelkiekért vannak. Így az Ő szavai nem csak a testnek szólnak, hanem a léleknek is. Az egész ember beteg, akár a teste, akár a lelke sérült, mégis az egész ember szenved, és kiált Jézushoz: „ha akarod, megtisztíthatsz engem!”. Jézus pedig, mindig akarja, csak kérnünk kell, hogy belássuk és átérezzük, hogy mi is akarjuk a gyógyulást. Vannak dolgok, amiket kérés nélkül kapunk, mert ahogy Jézus mondja: „tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek Őt.” Vannak azonban olyanok is, amiket kérni kell ahhoz, hogy ráérezzünk arra, hogy azok nem járnak nekünk, hanem kegyelemből, ajándékként kapjuk. Ilyen a test és lélek gyógyulása is. Szóljon hozzánk is Jézus: „akarom tisztulj meg!”, ehhez azonban kérnünk kell Őt.

 


Imádjuk ma Jézust az Oltáriszentségben !

 

 

Magasztallak , Uram mert megmentettél, nem hagytad, hogy ujjongjanak rajtam ellenségeim.
Uram, Istenem, hozzád kiáltottam, és meggyógyítottál.
Kihoztál, Uram, a holtak országából,
életben tartottál, nehogy sírba szálljak.
 

Zsoltárt zengjetek az Úrnak, ti az ő szentjei,
Áldjátok szent emlékezetét,
mert csak egy pillanatig tart haragja,
de jósága végigkísér egész életünkön.
Ha este betér hozzám a sírás, reggelre visszatér az ujjongás.
 ( 29. Zsolár - részlet)

Hiszem, Istenem és Megváltóm, erősen hiszem, hogy az Oltáriszentségben vagy, mint igaz Isten és igaz ember.
Hiszem, hogy a te tested, a te véred, a te lelked, a te Istenséged és szent emberséged egészen bennfoglaltatik e szent ostyában, habár szemeim mindebből semmit sem látnak.
/ Szalézi Szent Ferenc/

 

Kérlek, Uram Jézus Krisztus,
aki valóságosan és lényegedben jelen vagy a kenyér és a bor színe alatt:
táplálj engem, vigasztalj és erősíts  mindig, különösen utolsó órámon.
Engedd, hogy téged, akit most a kenyér fátyla alatt imádok, ez élet után színről színre láthassalak! Amen.

 

 Vésd jól szívedbe, hogy főleg a
- lelki magányban
- az imasóhajtásokban
-s fohászokban
van az igazi áhítat; ezeknek oly nagy a haszna, hogy az imának minden egyéb módját helyettesítik; ellenben, ha elhanyagoljuk őket, alig van mód pótlásukra.
( Szalézi Szt. Ferenc : Filótea )

 

Örülni fogtok, noha most egy kicsit szomorkodnotok kell, mert különféle kísértések érnek benneteket, hogy a próbát kiállva hitetek, amely értékesebb a tűz próbálta veszendő aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltó legyen a dicséretre, a dicsőségre és a tiszteletre.
Noha nem láttátok, mégis szeretitek ; bár most sem látjátok, mégis hisztek benne.
De mivel hisztek, ujjonghattok a megdicsőültek kimondhatatlan örömével, mert eléritek hitetek célját : lelketek üdvösségét. (1 Pét 1, 6-9 )


 Könyörgés :
Mindenható örök Isten, benned nincs semmi sötétség, semmi homály. Áraszd ránk fényességed ragyogását, hogy parancsaid törvényét felfogva tágra nyílt szívvel, hűségesen járjunk utadon. Krisztus, a mi Urunk által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben most és mindörökké. Amen.

 

Heti fohász:

Jézus, Dávid Fia, könyörülj rajtam !

 

Szerző: Baráthnő  2012.01.12. 09:16 Szólj hozzá!

Címkék: vallás isten jézus hit szentségimádás könyörgés oltáriszentség napi evangélium bibliai idézet ima minden napra ima csütörtökre heti fohász

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr763533304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása