- évközi idő-        Adjatok hálát mindig mindenért Urunk, Jézus Krisztus nevében az Istennek, az Atyának.
                                                                   ( Ef 5.20)
Szt. Ágota napja

MAI EVANGÉLIUM :

Ezután mindjárt kiment a zsinagógából, és elmentek Simon és András házába Jakabbal és Jánossal együtt. Simon anyósa lázasan feküdt. Mindjárt szóltak is neki miatta. Odament hozzá, és felsegítette a kezénél fogva. Erre rögtön elhagyta a láz, és felszolgált nekik. Amikor beesteledett és a nap lement, odavitték hozzá az összes beteget és a megszállottakat: az egész város odagyűlt az ajtóhoz. Meggyógyított sok beteget, a különféle bajokban sínylődőket, és sok ördögöt űzött ki, de nem hagyta őket szóhoz jutni, mert azok ismerték őt. Másnap korán hajnalban fölkelt, eltávozott, és egy elhagyatott helyre ment, hogy ott imádkozzék. Simon, és akik vele voltak, utána mentek. Amikor megtalálták, azt mondták neki: ,,Mindenki téged keres.' Azt felelte: ,,Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is prédikáljak, mert azért jöttem.' És bejárta egész Galileát, tanított a zsinagógáikban, és ördögöket űzött. Mk 1,29-39

* Jézus gyógyításai kinyilatkoztatások Isten kilétéről. Isten hatalmát ugyanis az Ő bemutatkozása nélkül is fel lehet ismerni, ehhez csak a természetbe kell kimenni, vagy figyelni a saját életünket. Azt azonban, hogy ez a hatalom milyen természetű, értünk van-e, vagy ellenünk, azt a saját eszünkkel, vagy képességeinkkel nem tudjuk kikutatni. Ezt a megtestesült – Istennek, Krisztusnak kell kinyilatkoztatnia. Jézus egész nyilvános működésén végigvonul gyógyító tevékenysége, amivel megküzd és legyőzi az emberellenes erőket. Fontos azonban meglátni, hogy Ő sohasem pusztán a teste gyógyítja, hanem az egész emberre van tekintettel, így gyógyításai az emberi méltóság helyreállítását jelentik. Így mindegyikőnk, aki nem csak a tüneteitől akar megszabadulni, hanem valódi gyógyulásra vágyik, az bátran mehet Hozzá. Ahogyan a Mester cselekszik, úgy kell a tanítványinak, azaz nekünk is élnünk: mindig az egész embert kell meglátnunk és segíteni testestől-lelkestől.

elv13.gif   Törekedjetek rá, hogy a béke kötelékével fenntartsátok a lelki egységet.  Egy a Test és egy a Lélek, mint ahogy hivatástok is egy reményre szól. Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség.  Egy az Isten, mindnyájunk Atyja, aki mindennek fölötte áll, mindent áthat és mindenben benne van. Mindegyikünk Krisztus ajándékozásának mértéke szerint részesült a kegyelemben.(Ef 4, 3-7)

Vasárnap:

Az Úr napját megszenteljed !

Mindennek rendelt ideje van,
és ideje van az ég alatt minden akaratnak.
Ideje a születésnek és ideje a meghalásnak;
ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, amit ültettetett.
Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek;
ideje a jajgatásnak és ideje a szökdelésnek.
Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek;
ideje a megőrzésnek... és ideje az eldobásnak. (Préd. 3,1-2, 4, 6.)

elv13.gif   Ne vétkezzetek ! A nap ne nyugodjék le haragotok fölött! Ne adjatok teret  a sátánnak! ( Ef 4, 26-27)


Bízom csendesen

Uram, mert erősen tart hű kezed,
Bízom csendesen.
Mert szereteted hordoz és vezet,
Bízom csendesen.
A bátorságot, erőt Te adod.
Dícsérlek !Szent a Te akaratod.

Uram, mert megváltottad életem,
Bízom csendesen.
Mert vérző bárány lettél érettem,
Bízom csendesen.
Veled győzök le poklot és halált.
Formálj engem bárányarcodra át!

Mert Atyádnál közbenjársz érettem,
Bízom csendesen.
Mert győzelmesen Te jársz énvelem,
Bízom csendesen.
Rád nézek, ha ellenség ostromol.
Jobb menedéket nem lelnék sehol.

Bár a jövendő újra ködlepett,
Bízom csendesen.
Tudom, Te véghez viszed tervedet,
Bízom csendesen.
Ha nem látok, csak egy lépésre még.
Te magad jársz velem, és az elég.

 Ismeretlen szerző után németből fordította Túrmezei Erzsébet

Könyörgés:
Urunk, Istenünk, őrízd szüntelen jóságoddal Egyházadat, és erősítsd mindenkor oltalmaddal, mert csak a Te kegyelmedre hagyatkozhat. A mi Urunk Jézus Krisztus által, aki  veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben ,Isten mindörökkön-örökké- Amen.

Heti fohász :

Imádlak Téged mindörökké !

0000-kereszt.png

Szerző: Baráthnő  2012.02.04. 00:08 Szólj hozzá!

Címkék: vallás bizalom túrmezei erzsébet napi evangélium bibliai idézet ima minden napra ima vasárnapra heti fohász

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr74058622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.