Események:

1858 február 18 - csütörtök Ezen a napon Millet asszony és Peyret kisasszony kísérték Bernadettet a barlanghoz. Mindketten Mária buzgó tisztelői voltak. Szentelt gyertyát, tintát, tollat és papírt vittek magukkal, hogy a jelenés írja le mondanivalóját. Minden feltűnés elkerülésére, korán reggel kimentek a jelenés helyére. Amint megérkeztek, Bernadette örömrepesve újságolta : " Ott van ! " Aztán a két kísérő kívánsága szerint vette a tollat és a papírt és arra kérte a szép hölgyet, hogy írjon. De az ezt mondta : " Amit én mondani akarok, azt nem szükséges leírnom. " Majd arra kérte a gyermeket, hogy két héten át minden nap jöjjön ki a barlanghoz. Bernadette e harmadik látomásnál nem esett elragadtatásba, de igen boldognak látszott, noha elmondta, hogy a jelenés nem ígért neki földi boldogságot.

1858 február 19 - péntek Bernadette édesanyja többé nem ellenkezett. Ezen a napon ő maga is gyermekével tart, de elkíséri a gyermeket a nagynénje is. Ahogy megérkeztek, Bernadette mindjárt letérdelt, vette olvasóját és keresztet vetett. Ugyanabban a pillanatban elragadtatásba esett. Mosolygott a látomás felé, majd hirtelen felugrott, mintha szárnyakat kapott volna és arra indult. Anyja ijedten kiáltott : " Istenem, ne vedd el a gyermekemet !" A nagynéni suttogva mondta a kislányra : " Milyen szép ! " Az elragadtatás kb. fél óráig tartott. Amikor Bernadette magához tért, elmondta, hogy amíg a hölggyel beszélgetett, kiabálást hallott, s egy erősebb hang ezt ismételte : " Menekülj, menekülj !" De a hölgy egy pillantása a hangok irányába elcsendesítette a félelmetes és titokzatos hangzavart.

ELMÉLKEDÉS:
Jézus a szegények barátja volt.Mária sem ígér földi boldogságot Bernadettének, de másvilágit igen. Vagyon, pénz, kényelem, jólét, egészség - mindez nem szerepelbeszélgetésükben.
De a tisztelet, szeretet .és finomság hangján, miközben a Szűz magázza az egyszerű pásztorlányt, a túlvilági élet boldogságáról beszélnek.
A sátán közben félelemkeltő morajt támaszt.El akarja bizonnyal gáncsolnia könyörületes Isten tervét. Mária egy tekintete elég ahhoz, hogy a gonosz lélek eltávozzék.
Bizalommal fogadom Isten kezéből életsorsomat. Még ha szegénységet, vagy akár betegségetis bocsájt reám.A nehéz lelki harcokat is elvállalom Mária segítségében bízva.

Előkészítő ima:
Kérünk Téged, Úr Isten, előzd meg kegyelmeddel a mi cselekedeteinket és kísérd a Te segítségeddel tetteinket, hogy minden imádságunk és munkánk tőled vegye kezdetét és általad végződjék. A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik, a szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön -örökké. Amen.

Napi könyörgés:
Szeplőtelenül fogantatott Szűz, Isten Anyja, Mária!
Lourdesi jelenésedkor mennyei boldogságot ígértél Bernadettenek, és tudtára adtad, hogy evilági boldogsággal nem is kívánod őt szerencséssé tenni.Te, aki örök dicsőséged trónusáról szálltál alá, hol mint az ég és föld királynéja az örök Atya színe előtt örvendezel, jól ismered összes testi és lelki bajainkat és nyomorúságunkat. Látod az élet viszontagságait és nehézségeit, melyek minden oldalról fenyegetnek minket. Mennyi és mennyi törekvés van jobb és emberibb életért, s végül mégis szerte a világon szép szavak mellett mily sok sóhaj tör ki a szívekből és mily sok könny fakad az emberi szívekben !

A mi örök üdvösségünk hármas ellensége: a világ, a gonosz lélek s a romlott emberi test szakadatlanul újabb és újabb támadásba lendül, hogy bűnbe sodorja lelkünket. Te légy jóságos Szűzanyánk e nehéz küzdelmeinkben a mi biztos menedékünk és ne engedd, hogy ellenségeink hatalma alá kerüljünk.
Eszközöld ki számunkra Istentől a kegyelmet, hogy üdvösségünk ellensége ifelett mindenkor diadalmaskodhassunk. Szabadíts meg minket minden lelki veszedelemtől, de tekints reánk testi és anyagi szükségeinkben is, mert a Te édesanyai bölcsességed testi és anyagi jólétünket úgy és olyan mértékben gyámolíthatja, hogy segítségünkre legyenek az erények útján járni .Rád bízzuk életünket teljesen. Vezess be minket az örök dicsőség honába. Amen.

Hármas könyörgés:
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Egészen szép vagy, Mária ! - És szeplő nincsen tebenned!
Te vagy Jeruzsálem dicsősége! -Te vagy Izrael öröme!
Te vagy nemünk büszkesége! - Te a bűnösök Szószólója!
Ó, Mária, Mária! bölcsességnek széke! - Könyörögj érettünk, kik hozzád menekszünk!

Imádkozzunk! Hatalmas Isten,, ki a Boldogságos Szűznek szeplőtelen fogantatása által Szent Fiadnak méltó hajlékot készítettél, leborulva kérünk Téged, hogy amint Isteni Fiadnak előrelátott érdemei miatt minden bűnös szennytől megőrízted a názáreti Szüzet, úgy részesíts minket is az Ő pártfogása útján kegyelmedben, hogy tiszta lélekkel juthassunk el hozzád. Irgalmas Isten, mindannyiunk Ura és Kormányzója, tekints kegyesen a te szolgádra XVI. Benedekre, akit Egyházad legfőbb pásztorává rendeltél és engedd, hogy szavával és példájával mindazoknak örök üdvére váljék, akik élén áll és hogy a rábízott nyájjal együtt a mennyei boldogságnak részesévé lehessen. Jóságos Isten, mindannyiunk oltalma és menedéke, hallgasd meg kegyesen Anyaszentegyházadnak minden könyörgését és a Te végtelen irgalmasságodból engedd, hogy amit bizalommal kérünk, azt valóban el is nyerhessünk. Amen.

Szerző: Baráthnő  2012.02.04. 00:50 Szólj hozzá!

Címkék: vallás kérés ima szűz mária jelenések szeplőtelen fogantatás kilenced

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr1004059604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.