- évközi idő-                Adjatok hálát mindig mindenért Urunk, Jézus Krisztus nevében az Istennek, az Atyának.

(Ef 5.20)


NAPI EVANGÉLIUM:
Ezután ismét magához hívta a tömeget, és azt mondta nekik: ,,Hallgassatok rám mindnyájan és értsétek meg: Semmi, ami kívülről megy be az emberbe, nem teheti őt tisztátalanná, hanem ami az emberből kijön, az szennyezi be az embert. Akinek füle van a hallásra, hallja meg.' Amikor bement a házba a tömeg elől, megkérdezték őt tanítványai a példabeszéd értelméről. Így válaszolt nekik: ,,Hát ti is ilyen értetlenek vagytok? Nem látjátok be, hogy mindaz, ami kívülről megy be az emberbe, nem szennyezheti be őt, mert nem a szívébe jut, hanem a gyomrába, aztán pedig a félreeső helyre kerül?' Ezzel megtisztított minden ételt. ,,Hanem, amint mondtam, ami az emberből kijön, az szennyezi be az embert. Mert belülről, az emberek szívéből erednek a gonosz gondolatok, paráznaságok, lopások, gyilkosságok, házasságtörések, kapzsiság, gonoszság és csalárdság, kicsapongások, irigység, káromkodás, kevélység és esztelenség. Mindez a rossz belülről származik, és beszennyezi az embert.'(Mk 7,14-23)

Az emberi kollektív tudatalattijához tartozik a tiszta és tisztátalan megkülönböztetése, azaz, hogy vannak önmagukban jó – tehát tiszta, illetve önmagukban vett rossz – azaz tisztátalan dolgok. A tiszta és a tisztátalan megkülönböztetése mögött az emberiség ősfélelme és szorongása húzódik meg. Jézus egész kinyilatkoztatása ennek megszüntetésére irányul azáltal, hogy Isten igazi atyaságát jeleníti meg, aki nem a tettet nézi mindentől függetlenül, hanem az egész embert a szándékaival együtt. Az ösztönös tisztátalanság érzés újra és újra felszínre tör. Krisztus követőinek küzdeniük kell ezzel a sötét ösztönösséggel önmagukban és a civilizációnkban is. Nincs önmagában bűnös, tisztátalan étel, idő, személy vagy dolog. Minden szent, ami van, amit Isten alkotott, és csak mi tesszük azt rosszá. De az ember szíve bármit tisztátalanná tud tenni, még a látszólag legnagyobb jócselekedeteket is: az adakozást, az imát, a jócselekedeteket, ha érdekből, számításból tesszük azokat. Vigyázzunk szívünk tisztaságára, mert ezen keresztül, a mi kis világunk is tiszta lesz.

elv13.gif  Aki azt állítja, hogy világosságban él, de gyűlöli testvérét, az még mindig a sötétségben jár.Aki szereti testvérét, az már eljutott a világosságra és  nem szolgál botrányul másoknak. Aki azonban gyűlöli testvérét, sz sötétségben van, a sötétségben jár, és nem tudja, hova megy, mert a sötétségben elvesztette szeme világát.(1 Jn 2, 9-11)

elv13.gif  Ha valaki szereti a világot, nincs meg benne az Atya szeretete. Mivel minden, ami a világban van: a test kívánsága, a szem kívánsága és az élet kevélysége sem az Atyától van, hanem a világból. De a világ elmúlik kívánságaival együtt. Csak aki az Isten akaratát teljesíti, az marad meg örökre. (1 Jn 2, 15-17)

HÁLÁT ADOK

Hálát adok azokért
A titkon mondott imádságokért,
Amiket az Ige diadaláért küldtek...
Hálát adok azokért
A titkon épült oltárokért,
Amik viharok fergetegében le nem dűltek.
Hálát adok azokért,
Akik megtartották a hitet.
A népért,
Amely éretted küzdelemre ment,
A békéért,
Amiben könnyű lett a kereszt.
A háláért,
Aminek hangja, szava nincs!
...Az igáért,
Amelyik könnyű és jó bilincs.
Hálát adok,
Mert szépség van a szavak mögött,
mert szép a lélek
Amikor megnyugszik két kezed között,
Hálát adok,
Bár erre nem vagyok érdemes.
Hálát adok,
Mert megszentelted szövetségedet.
Uram! Ma szép, ma jó, ma szent a lélek szava
Mert benne cseng a hála diadala,
Mert benne cseng az örök felmagasztalás,
Dicsőség Istennek és hálaadás!
(Kárász Izabella)

Heti fohász :

Imádlak Téged mindörökké !


0000-kereszt.png

Szerző: Baráthnő  2012.02.07. 15:48 Szólj hozzá!

Címkék: vallás ima hála napi evangélium ima minden napra

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr614075386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása