Első jelenés:

1858 február 11 - csütörtök
Déli Úrangyalát zengték éppen a harangok.

A 14 éves, beteges Soubirous Bernadette húgával és barátnőjével rőzséért ment az erdőbe.

A Massabielle - i sziklabarlangnál megjelent neki a Boldogságos Szűz Mária.
Az eseményről Bernadette így számolt be :
" Társaim után, akik gyorsan átmentek a sekély Gave folyón, én is át akartam kelni...A folyó partján éppen az egyik harisnyámat húztam le, amikor hirtelen zúgást hallottam...s amikor tekintetem a sziklabarlangra esett, ott egy hölgyet láttam ragyogó fehérségben. Megilletődötten néztem. Megdörzsöltem a szemem, hátha képzelődöm... Elővettem az olvasómat, hogy imádkozzam, de csak akkor tudtam keresztet vetni, amikor a jelenség karján függő rózsafüzérének aranyos keresztjével keresztet vetett. Ekkorra félelmem is elmúlt. Letérdeltem s ahogy a hölgy imádkozott, úgy imádkoztam én is. Amikor imájának vége volt, intett, menjek feléje de nem mertem. Ekkor eltűnt.
" Bernadette azt hitte, hogy a másik két kislány is látta a jelenséget. De azok ámulva fogadták szavait. Most már nem titkolhatta el a dolgot. Este édesanyja korholó szavaival fekszik ágyba.Átsírja az éjszakát.

Második jelenés:
1858 február 14 - vasárnap

A kislányok addig könyörögtek Bernadette édesanyjának, míg az beleegyezett, hogy ismét a helyre menjenek. Nagymise után, szenteltvízzel felszerelkezve indult a kis csapat. Megérkezve letérdeltek, imádkoztak. Egyszer csak Bernadette felkiáltott :
" Itt van, mosolyog ! "
Felállt, a jelenés felé ment, meghintette szenteltvízzel, és így szólt : " Ha Istentől vagy, jöjj ! "
A hölgy mosolyogva közeledik, a kislány felé hajlik, mintha magához akarná ölelni. Erre Bernadette térdreesik, elsápad, elragadtatásba esik. A vele levők azt hiszik, mindjárt meghal. A közeli malomba futnak segítségért. A molnár karjára kapja a kislányt. Közben megérkezik a kislányok értesítésére az édesanya is. Ütésre emeli a kezét. De a molnárék megvédik Bernadettet.

ELMÉLKEDÉS :
Ahogy valaha Szent Fiát, úgy Máriát is a mennyei Atya küldi.Mária égi követként jön, hogy felrázza jelenésével és csodáival a hitetlenségbe hajló emberiséget és tanúságot tegyen a természetfölötti világról.
Bernadette rózsafüzérrel és szenteltvízzel fogadja a jelenést, vagyis az Egyház nyújtotta eszközökkel.
Szilárdan kívánok hinni a természetfölötti világ létében s abban, hogy ahonnan Mária jött, én is oda jutok Jézus kegyelméből, ha hallgatok az Egyház Édesanyjára , Máriára és használom az Egyház kegyelmi eszközeit : a szentségeket és a szentelményeket.

Előkészítő ima:
Kérünk Téged, Úr Isten, előzd meg kegyelmeddel a mi cselekedeteinket és kísérd a Te segítségeddel tetteinket, hogy minden imádságunk és munkánk tőled vegye kezdetét és általad végződjék. A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik, a szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön -örökké. Amen.


Napi könyörgés:
Szeplőtelenül fogantatott Szűz, Isten Anyja, Mária! Te vagy a mi védelmezőnk és szószólónk Isten előtt és ezért bizalommal fordulunk hozzád, mint jóságos édesanyánkhoz. A lourdesi jelenések- és csodákban is a Te felette nagy jóságodat és készségedet látjuk, mellyel a hozzád folyamodókon mindig kész vagy hathatósan segíteni.
A Te hatalmas pártfogásodba helyezett bizalmunkat fokozza az a tudat, hogy égi követként jelentél meg a massabielli sziklabarlangban. Ilyen gyermeki bizalom hozott ide bennünket, hogy csodás lourdesi szobrod előtt térdre borulva arra  kérjünk:
eszközöld ki számunkra Istenatyánknál súlyos és számos bűneink teljes bocsánatát.
Bár méltatlanok vagyunk arra is, hogy bűnös szemeinket feléd fordítsuk, mégis bizalommal tekintünk rád, mert Te vagy a bűnösök menedéke.
Reményteljes szívvel menekszünk hozzád és esedezve kérünk, hogy békíts ki minket Szent Fiaddal és szerezd vissza számunkra azt a kegyelmet, melyet bűneink által elvesztettünk. Amen.

Hármas könyörgés:
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, sz Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, sz Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, sz Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Egészen szép vagy, Mária ! - És szeplő nincsen tebenned!
Te vagy Jeruzsálem dicsősége! -Te vagy Izrael öröme!
Te vagy nemünk büszkesége! - Te a bűnösök Szószólója!
Ó, Mária, Mária! bölcsességnek széke! - Könyörögj érettünk, kik hozzád menekszünk!

Imádkozzunk!
Hatalmas Isten,, ki a Boldogságos Szűznek szeplőtelen fogantatása által Szent Fiadnak méltó hajlékot készítettél, leborulva kérünk Téged, hogy amint Isteni Fiadnak előrelátott érdemei miatt minden bűnös szennytől megőrízted a názáreti Szüzet, úgy részesíts minket is az Ő pártfogása útján kegyelmedben, hogy tiszta lélekkel juthassunk el hozzád.
Irgalmas Isten, mindannyiunk Ura és Kormányzója, tekints kegyesen a te szolgádra XVI. Benedekre, akit Egyházad legfőbb pásztorává rendeltél és engedd, hogy szavával és példájával mindazoknak örök üdvére váljék, akik élén áll és hogy a rábízott nyájjal együtt a mennyei boldogságnak részesévé lehessen.
Jóságos Isten, mindannyiunk oltalma és menedéke, hallgasd meg kegyesen Anyaszentegyházadnak minden könyörgését és a Te végtelen irgalmasságodból engedd, hogy amit bizalommal kérünk, azt valóban el is nyerhessünk. Amen.

Szerző: Baráthnő  2012.02.03. 14:11 Szólj hozzá!

Címkék: kérés ima szűz mária szeplőtelen fogantatás kilenced

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr734059125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása