Események

1858 március 4 - csütörtök Március harmadikán, szerdán nem jött a szép hölgy, pedig Bernadette ott volt a barlangnál. Csütörtökön húszezernyi ember várakozott a jelenésre. Nagy csodát reméltek, s még azt is , hogy a titokzatos valaki bemutatkozik . A polgármester, rendőrkapitány és más hivatalnokok is jelen voltak. A házból két rendőr kísérte a kislányt a barlanghoz. Mert sorrendben ez volt a tizenötödik jelenés, úgy gondolták, hogy egyben az utolsó is lesz. Egy óra hosszat tartott a boldog találkozás. A felindulás magával ragadta a tömeget, mindenki letérdelt. Bernadette a jelenés után kijelentette, hogy az égi hölgy nem búcsúzott el. Bizonyára még nem fejezte be művét.

1858 március 25 - csütörtök Bár a Szűzanya által kért két hét letelt, Bernadette időnként ezután is elment a barlanghoz, ahol a hívek egy oltárszerű emelvényt rögtönöztek, s melyen mindig gyertya égett és virág volt. Három hét telt el. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe előtt Bernadette vonzást érzett a szívében, hogy az ünnepet a barlangban töltse. Ezt a vonzást más lourdesi áhítatos hívek is érezték. Az éjszakát a kislány átvirrasztotta. Ezerszer is elmondta az Üdvözlégyet. Amikor aztán reggel a grottához ment, ott már várt rá az égi hölgy kedvesen, mosolyogva. Bernadette későbbi lejegyzéseiben megjegyzi, hogy a jelenés soha nem volt olyan jóságos és bátorító, mint ekkor. Ezért is bátorkodott a kis látnok előhozakodni kérdéseivel : " Asszonyom, legyen olyan jó, és mondja meg, ki Ön ? " Bernadette kétszer mondta el kérését, mire a jelenés csak mosolygott, de annyi szeretettel, hogy Bernadette most már könyörögve, esdve ismételte meg kérdését. Erre a csodálatos szépségű nő megkomolyodott,és úgy látszott, mintha megalázkodna. Kezeit összetette, tekintetét az égre emelte, aztán karját lassan széttárta, és a gyermek felé hajolva ezt mondta : " Én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás. "

Elmélkedés
A titok feltárult. Bernadette, az egyszerű lány volt méltó arra, hogy hallja a kijelentést.  IX. Piusz pápa négy évvel hamarabb hirdette ki hittételként a Szent Szűz szeplőtelen fogantatását. Most az égi Anya is tudomására hozta a világnaka nagy titkot.A nép sejtelme, íme valóság. A kis hegyi városszent örömmel volt tele, hogy az égi Anyakegyes volt náluk megjelenni.A plébános most már nem ellenkezett. Fölfedte magát a titokzatos jelenség.

Szent hódolattal borulok le én is előtted kegyes Szűz. Bár nem értem nagy kiváltságodat, de hiszem és magasztallak téged, Szeplőtelen Szűz Mária :Krisztus Anyja, az Egyház Anyja és az én jó Anyám.

Előkészítő ima : Kérünk Téged, Úr Isten, előzd meg kegyelmeddel a mi cselekedeteinket és kísérd a Te segítségeddel tetteinket, hogy minden imádságunk és munkánk tőled vegye kezdetét és általad végződjék. A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik, a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön -örökké. Amen.

 Napi könyörgés
Szeplőtelenül fogantatott Szent Szűz, Isten Anyja, Mária !Az irántad való szeretet arra bíztat minket, hogy megkérjünk, engedd meg nekünk egész életünkön át szavainkkal és példánkkal elérnünk embertársaink megszentelését. Add, hogy akik velünk érintkeznek, akikkel egy födél alatt élünk, vagy dolgozunk, Szentegyházunk ajándéka szerint, Krisztusban megújuljanak. Tedd lehetővé, hogy mint hűséges gyermeked a kedves kis Bernadette, úgy mi is fáradhatatlanok legyünk a te dicsőséged terjesztésében. Különösen azt ne tűrd, hogy a romlott világ rossz példája és helytelen felfogása letérítsen minket a jó útról.Fogj kézen bennünket, és vezesd lelkünket az égi hazába tartó ösvényen, hogy ott minél előbb rád találjunk és soha meg nem szünő örömünkben magasztaljuk szeplőtelen szent fogantatásodat.Amen.

Hármas könyörgés

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes,az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Egészen szép vagy, Mária ! - És szeplő nincsen tebenned!
Te vagy Jeruzsálem dicsősége! -Te vagy Izrael öröme!
Te vagy nemünk büszkesége! - Te a bűnösök Szószólója!
Ó, Mária, Mária! bölcsességnek széke! - Könyörögj érettünk, kik hozzád menekszünk!

Imádkozzunk! Hatalmas Isten,, ki a Boldogságos Szűznek szeplőtelen fogantatása által Szent Fiadnak méltó hajlékot készítettél, leborulva kérünk Téged, hogy amint Isteni Fiadnak előrelátott érdemei miatt minden bűnös szennytől megőrízted a názáreti Szüzet, úgy részesíts minket is az Ő pártfogása útján kegyelmedben, hogy tiszta lélekkel juthassunk el hozzád. Irgalmas Isten, mindannyiunk Ura és Kormányzója, tekints kegyesen a te szolgádra XVI. Benedekre, akit Egyházad legfőbb pásztorává rendeltél és engedd, hogy szavával és példájával mindazoknak örök üdvére váljék, akik élén áll és hogy a rábízott nyájjal együtt a mennyei boldogságnak részesévé lehessen. Jóságos Isten, mindannyiunk oltalma és menedéke, hallgasd meg kegyesen Anyaszentegyházadnak minden könyörgését és a Te végtelen irgalmasságodból engedd, hogy amit bizalommal kérünk, azt valóban el is nyerhessünk. Amen.

Szerző: Baráthnő  2012.02.08. 14:28 Szólj hozzá!

Címkék: hit ima szűz mária szeplőtelen fogantatás kilenced

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr334078736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása