Mindannyian boldogok szeretnénk lenni. Sok mindent megteszünk érte, de az eredmény sokszor kiábrándító.

A Bibliában a boldogság nem azonos a gazdagsággal, sikerrel, egy jó komfortérzettel, vagy egy feldobott hangulattal.
A boldogságot a Bibliában az Istennel való kapcsolat jelenti.

Jézus már az Isten utáni vágyat, az Isten keresését is boldogságnak mondja. ( Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az Igazságot...)

Ezért születtünk. Hogy boldogok legyünk. Vagyis kapcsolatunk legyen az Élő Istennel. Ezt kellene első sorban keresni. A többi majd szükség szerint adatik hozzá. (" Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, és ezeket mind megkapjátok hozzá " Mt 6, 33 )

Ez az a boldogság, amit senki és semmi nem vehet el tőlünk. Csak rajtunk múlik. Isten tárt karokkal vár, csak rajtunk múlik, akarjuk-e ezt a kapcsolatot. (" Biztos vagyok ugyanis benne, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmasságok, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat bennünket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van." Róm 8, 38-39 )

Szerző: Baráthnő  2012.02.23. 10:51 Szólj hozzá!

Címkék: útkeresés bibliai idézet

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr44184377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása