-évközi idő-              Legyetek hát okosak és éberek, és imádkozzatok! (1 Pét 4, 7b )

 

MAI EVANGÉLIUM :

Miután Jézus kijött Jairus házából, elment Názáretbe, a saját falujába. A tanítványai követték Őt. Amikor szombat lett, elkezdett a zsinagógában tanítani. Sokan, akik hallgatták, csodálkoztak tanításán, és azt kérdezték: »Honnan vette ez mindezt? Milyen bölcsesség az, amely neki adatott? És milyen csodák történnek a keze által? Nem az ács ez, Mária fia, Jakab és József és Júdás és Simon testvére? Nem az Ő nővérei vannak itt nálunk?« És megbotránkoztak Benne. Jézus pedig azt mondta nekik: »Nem vetik meg a prófétát, csak a maga hazájában, a rokonságában és a házában.« Nem is tehetett ott egy csodát sem, csak néhány beteget gyógyított meg, kezét rájuk téve. És csodálkozott hitetlenségükön. Ezután bejárta a helységeket a környéken és tanított. (Mk6,1-6)

* Miért nincs becsülete a prófétának a saját hazájában? Az előítéletek miatt, amit általában tapasztalatnak hívnak, pedig nem más ez, mint, mint a csodálkozás képességének elvesztése, amikor megszoktunk valakit, vagy valamit, és így természetesnek vesszük a létét. Az „én már ismerem” mentalitása mögött megbújik az irigység: „miért ő, miért nem én”, vagy a bibliai helyzet szerint: „miért az Ács Fia, mennyivel különb Ő, mint mi”. Az irigység és kisstílűség lehetetlenné tesz minden igazi találkozást és csodát. Éppen ezért kell küzdenünk minden előítélettel, már a gyökereknél, mert ott bujkálhat nézésünkben, mosolyunkban, összenézésünkben, vagy vicceinkben. Itt kell elcsípni és legyőzni a rejtett, vagy nyílt irigységet. Jézus csodálkozott a hitetlenségen, nem ítélkezik, hanem meglepődik a mi korlátoltságunkon, amivel csak magunknak ártunk. Miért nem ismerjük föl „meglátogatásunk idejét”? Ha legyőzzük magunkban az előítéletet lehetőségünk lesz fölismerni Isten embereit, küldötteit a saját életünkben is.

elv15.gif  Bármit tesztek, tegyétek szívből, mintha az Úrnak, és nem embereknek tennétek.Hiszen tudjátok, hogy az Úrtól jutalmul kapjátok az örökséget. Urunknak, Krisztusnak szolgáljatok ! (Kol 3, 23-24 )

 

elv15.gif Abból tudjuk meg, hogy megismertük Krisztust, ha megtartjuk parancsait. Aki azt mondja :"ismerem" ,de parancsait nem tartja meg, az hazudik, és nincs meg benne az igazság.De aki megtartja tanítását, abban az Isten szeretete valóban tökéletes. Innen tudjuk meg, hogy benne vagyunk.
Aki azt állítja, hogy benne él, annak úgy kell élnie, ahogyan Ő élt.( 1 Jn2, 3-6)

 

elv15.gif Adjunk hálát az Atyaistennek, aki minket arra méltatott, hogy részünk legyen a szentek fényességében. A sötétség hatalmából kiragadott minket, és helyet adott szeretett Fia országában, Benne nyertük el vére által a megváltást, bűneink bocsánatát. ( Kol1, 12-14)

 

Te Deum

Téged Isten dicsérlek
és hálát adok mindenért.

Hogy megvolt mindig a mindennapim
és nem gyűjtöttem másnapra valót,
hála legyen.

Hogy mindig jutott két garasom adni,
és magamnak nem kellett kéregetnem,
hála legyen.

Hogy értenem adatott másokat,
és nem kellett sírnom, hogy megértsenek,
hála legyen.

Hogy a sírókkal sírni jól esett,
és nem nevettem minden nevetővel,
hála legyen.

Hogy megmutattál mindent, ami szép
és megmutattál mindent, ami rút,
hála legyen.

Hogy boldoggá tett minden, ami szép
és ami rút, nem tett boldogtalanná,
hála legyen.

Hogy sohasem féltem a szeretettől
és szerethettem, akik nem szerettek,
hála legyen.

Hogy akik szerettek, szépen szerettek,
és hogy nem kellett nem szépen szeretnem,
hála legyen.

Hogy amim nem volt, nem kívántam,
és sohasem volt elég, aki voltam,
hála legyen.

Hogy ember lehettem akkor is,
mikor az emberek nem akartak emberek lenni,
hála legyen.

Hogy megtarthattam a hitet,
és megfuthattam a kicsik futását,
és futva futhatok az Érkező elé,
s tán nem kell a városba mennem a lámpásomba olajért,
hála legyen!

Hogy tegnap azt mondhattam: úgy legyen!
és ma is kiálthatom: úgy legyen!
és holnap és holnapután és azután is

akarom énekelni: úgy legyen! - hála legyen, Uram!
hála legyen!

(Sík Sándor)

 

Könyörgés
Emlékezzél irgalmasságodra Istenünk, aki jóságosan betöltöd lelki javaiddal az éhezőket. Segíts rajtunk lelki ínségünkben, hogy bővelkedhessünk a te javaidban. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad  által, aki Veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Amen.

 

 

Heti fohászunk :

Maradj velünk, Uram !

 

12.gif

Szerző: Baráthnő  2012.02.01. 11:28 Szólj hozzá!

Címkék: vallás evangélium ima fohász hála könyörgés napi evangélium bibliai idézet ima minden napra heti fohász ima szerdára

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr94042757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása