Események

1858 február 25 - csütörtök
Ezen a napon az égi hölgy így szólt Bernadettehez : " Menjen, igyon a forrásból és mossa meg magát ! "
A kislány a Gave patak felé indul. A jelenés visszahívja. Bernadette meglepetten állt meg.
Majd a jelenés bíztatására a barlang bal sarkában kaparni kezd. A kis gödör hamarosan megtelik vízzel. A kis látnok megízleli, megmossa arcát az iszapos vízben, tép egy csomó füvet és megeszi. A tömeg azt hitte, hogy a gyermek eszét vesztette. Bernadette megaláztatása azonban nem volt hiábavaló.
A kis vízér lassan megnövekedett s már másnap mindenki az ég adományának tekintette. Azóta is igazolják Bernadettet a világ betegei, nyomorékjai, akik a csodás vízben meggyógyultak.

1858 február 26 - péntek
Ezen a napon Bernadette úgy kezdte, hogy miután keresztet vetett, ivott az új forrásból és megmosta benne arcát. Amikor már az elragadtatás boldog perceit érezte, e szavakat hallotta : " Csókolja meg a földet a bűnösökért ! " Bernadette rögtön megtette. A tömeg pedig utána ismételte. Mindenki lelke csodálkozással és reménységgel telt meg. Bernadette ezt a bűnbánati cselekedetet felajánlotta a jelenlevőkért. A massabiellei barlang a lelki átváltozás sziklafalává vált, olyan hellyé, ahol könnyen megterem a bűnbánat virága.

 Elmélkedés
Ezek a kifejezések: megaláztatás, alázatosság, önmegtagadás, nagyon idegenek és távol állnak a mai embertől.Bár Jézus elfogadta a megaláztatást, istállóban születik, és a gyalázat fáján hal meg, s noha alázatosságból megmosta tanítványai lábát, életében pedig önmegtagadásból számtalanszor böjtölt, virrasztott, imádkozott, - mindennek ellenére hajlamos vagyok elfelejteni hogy nekem is szeretnem kell életem keresztjeit.
A sátán rengeteg embert kerít hálójába hiúságánál, vagy kevélységénél fogva. Talán legtöbben e téren botlanak el. Lourdesban ma is a földet csókolják alázatosságból a zarándokok. Engem is ezentúl ez a rövid fohász int alázatosságra, szerénységre, lemondásra: " ne nekem, Uram, ne nekem, hanem Neked legyen dicsőség. Amen.

 Előkészítő ima : Kérünk Téged, Úr Isten, előzd meg kegyelmeddel a mi cselekedeteinket és kísérd a Te segítségeddel tetteinket, hogy minden imádságunk és munkánk tőled vegye kezdetét és általad végződjék. A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik, a szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön -örökké. Amen.

  Napi könyörgés
Szeplőtelenül fogantatott Szent Szűz, Isten Anyja, Mária!
Tehozzád folyamodunk, aki az Egyház Anyja vagy, mert megdermeszti lelkünket az ádáz küzdelem, amely szerte a világban szent hitünk és egyházunk látható feje ellen folyik. Oltalmadba ajánljuk a Szentséges Atyát, a római pápát, akinere Szent Fiad bízta rá nyájának őrzését és vezetését, amikor az apostolokra bízta élükön Péterrel , hogy az embereket tanítsák, megszenteljék és az örök cél felé kormányozzák.
Jóságos Anyánk, Te látod, milyen gyorsan terjednek a téves felfogások a világban.Kérünk Téged, eszközöld ki Istennél a lelkek számára a Szentlélek felvilágosító kegyelmét. Imádkozz értünk Istenhez, hogy e föld minden gyermeke egy hitben, egy reménységben és ugyanabban a szeretetben egyesüljön, az egy és igaz Isten szolgálatában. Amen.

Hármas könyörgés:
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes,az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Egészen szép vagy, Mária ! - És szeplő nincsen tebenned!
Te vagy Jeruzsálem dicsősége! -Te vagy Izrael öröme!
Te vagy nemünk büszkesége! - Te a bűnösök Szószólója!
Ó, Mária, Mária! bölcsességnek széke! - Könyörögj érettünk, kik hozzád menekszünk!

Imádkozzunk! Hatalmas Isten, ki a Boldogságos Szűznek szeplőtelen fogantatása által Szent Fiadnak méltó hajlékot készítettél, leborulva kérünk Téged, hogy amint Isteni Fiadnak előrelátott érdemei miatt minden bűnös szennytől megőrizted a názáreti Szüzet, úgy részesíts minket is az Ő pártfogása útján kegyelmedben, hogy tiszta lélekkel juthassunk el hozzád. Irgalmas Isten, mindannyiunk Ura és Kormányzója, tekints kegyesen a te szolgádra XVI. Benedekre, akit Egyházad legfőbb pásztorává rendeltél és engedd, hogy szavával és példájával mindazoknak örök üdvére váljék, akik élén áll és hogy a rábízott nyájjal együtt a mennyei boldogságnak részesévé lehessen. Jóságos Isten, mindannyiunk oltalma és menedéke, hallgasd meg kegyesen Anyaszentegyházadnak minden könyörgését és a Te végtelen irgalmasságodból engedd, hogy amit bizalommal kérünk, azt valóban el is nyerhessünk. Amen.

Szerző: Baráthnő  2012.02.07. 09:15 Szólj hozzá!

Címkék: ima szűz mária szeplőtelen fogantatás kilenced

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr104074426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása