NEM CSAK KENYÉRREL ÉL AZ EMBER

- IMÁDKOZZUNK MINDEN NAP-

 

NAPI EVANGÉLIUM:

Másnap ismét ott állt János két tanítványával együtt.
Mikor meglátta Jézust, amint arra haladt, azt mondta: »Íme, az Isten Báránya.«
A két tanítvány hallotta, amit mondott, és követték Jézust.
Jézus pedig megfordult, és amikor látta, hogy követik, megkérdezte tőlük: »Mit kerestek?« Azt felelték neki: »Rabbi -- ami Mestert jelent --, hol laksz?« Ő azt mondta nekik: »Gyertek és nézzétek meg.« Elmentek tehát, és megnézték, hogy hol lakik. Aznap Nála maradtak. Körülbelül tíz óra volt.
A kettő közül, akik ezt hallották Jánostól, és követték Őt, az egyik András volt, Simon Péter testvére. Ő elsőként testvérével, Simonnal találkozott, s azt mondta neki: »Megtaláltuk a Messiást, azaz a Fölkentet!« És elvitte Jézushoz. Jézus rátekintett, és így szólt: »Te Simon vagy, János fia. Kéfás lesz a neved.« Ez azt jelenti, hogy Péter (vagyis Szikla).
(Jn1.35-42)

* Az életünk meghatározó élményei belénk vésődnek, mégis meg kell tanulnunk elevenen tartani emlékeinket. János apostol már öreg, amikor az evangéliumát írja, és mégis, még az órára is emlékezik, amikor Jézus nyomába lépett, és el kezdte követni Őt: délután négy óra körül járt az idő.
Felelősek vagyunk az emlékeinkért.
Vannak ugyanis olyan emlékek, melyektől meg kell szabadulnunk: a sértéseket, sérelmeket nem szabad őrizgetni, mert azok megölik a lelket. Azokat az emlékeinket viszont, amik az életünk lényegét, szépségét jelentik és a jobbik énünkhöz tartoznak, őrizni kell.
Leginkább az Isten-élményeinkre kell vigyáznunk. A hálaadó ima lehet az az eszköz, ami mindebben segítségünkre lehet, amiben újra és újra szóbahozzuk, számbavesszük Isten nagy tetteit, emlékezünk rájuk, mint János apostol a Jézussal való találkozására.

 

Krisztus megszületett, jöjjetek, imádjuk!

Dicsőítsük Isten Igéjét, aki nyilvánvaló lett a testben, megjelent az angyaloknak, és hírdették a nemzetek között. Magasztaljuk Őt és mondjuk:

Isten egyszülött Fia, imádunk Téged!

Jézus, az emberiség megszabadítója, Te Szűz Mária által jöttél közénk, hogy újjáteremts minket.
- Mária közbenjárására őrizz meg bennünket, akiket már kimentettél az ősbűn szolgaságából.

Isten egyszülött Fia, imádunk Téged!

Jézus, az igazságosság Napja, Te az égből a földre árasztod isteni bölcsességedet,
- irányítsd fényeddel mai napunkat, és egész életünket!

Isten egyszülött Fia, imádunk Téged!

Jézus, az élő Isten Fia, te megmutattad nekünk a mennyei Atya szeretetét,
-add, hogy mi is megmutassuk Őt az embereknek szeretetünk által!

Isten egyszülött Fia, imádunk Téged!

Jézus, isteni barátunk és testvérünk, te vállaltad, hogy közöttünk élsz,
- tégy minket méltóvá barátságodra! Amen.

 

 Napi odaadás :

Mindenható Örök Atya !
A Boldogságos és mindenkor Szeplőtelen Szűz Mária legtisztább keze által helyezem minden kehelybe, amelyet papjaid a mai napon az egész világon oltárod fölé emelnek, imáimat, gondolataimat, munkámat, szenvedésemet, múltamat, jelenemet és jövőmet, szeretteimet, minden lelket a világon, különösen a szenvedő lelkeket.
Felajánlom neked, ó végtelenül Szent és Szeretetreméltó Atyánk, szívem minden dobbanását, minden lélegzetvételemet, minden lépésemet, minden szavamat azzal a szándékkal és kéréssel , hogy változtasd át a szeretet megannyi aktusává a világ bűneinek engesztelésére.
Add meg, jóságos Atyánk, hogy szeretett Fiaddal, a mi Urunk Jézus Krisztussal egyesülve mai egész napom állandó szentmise, folytonos áldozat és szentáldozás legyen, s így elégtételt nyújtsak Neked, Legszentebb Atyánk és Istenünk a világ bűneiért. Amen.

 

elv14.gifTérjetek hozzám és megszabadultok, ti, a föld határai, mind, mert én vagyok az Úr és senki más.Önmagamra tettem esküt; igaz beszéd hagyja el ajkamat, meg nem hiusuló ige. Előttem hajol meg minden térd, és minden nyelv énrám esküszik. (Iz, 45, 22-24 )

 

 Ujjongjunk az Úrban, és örvendezzünk lelki gyönyörűséggel, mert az örök Üdvösség megjelent a világban, alleluja!

Krisztus, a mi Istenünk, akiben az istenség egész teljessége lakik, magára vette az esendő emberi testet, és így új ember született a világra, alleluja .

Könyörgés :

Mindenható Istenünk, engedd, hogy folytonosan beragyogja és megújítsa szívünket a mennyből közénk jövő Megváltónk, a világ Világossága. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten örökkön örökké. Amen.

ALLELUJA !  ALLELUJA !  ALLELUJA !

diszkrét elválasztó.gif

Szerző: Baráthnő  2012.01.04. 10:38 Szólj hozzá!

Címkék: vallás isten jézus ima felelősség lelkiismeret szűz mária izajás odaadás január 4 napi evangélium bibliai idézet ima minden napra napi felajánlás emlékeink

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr133518497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása