- évközi idő -                       Mondjatok áldást, mert arra kaptatok meghívást (1 Pét 3,9b)

Szalézi Szent Ferenc napja


NAPI EVANGÉLIUM :

 Ekkor az Anyja és a testvérei odajöttek, és kint megállva üzentek Neki, és hívták Őt. A körülötte ülő tömegből szóltak is Neki: „Íme, Anyád és testvéreid keresnek Téged odakinn!”. Ő így felelt nekik: „Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?” Aztán körültekintett azokon, akik körülötte ültek, és ezt mondta: „Íme, az én anyám és testvéreim. Mert aki Isten akaratát cselekszi, az az én testvérem, nővérem és anyám.” (Mk3,31-35)

A zsidóság Jézus idején már bezárkózott saját nemzeti hagyományaiba. A vérségi kötődést, a testi leszármazást tekintették elsődlegesnek, és nem a belső Isten-kapcsolatot. Úgy gondolták – és Jézus vitáinak ez a fölfogásuk volt az alapja, sőt ezért ölték meg – aki nincs benne ebben a vérségi kapcsolati rendszerben, az kizáródik az Istennel való közösségből. Jézus nem Édesanyját, vagy a családját akarja megtagadni azzal, amit mond, hanem arra világít rá, hogy az Isten-országa, és az Evangélium szempontjából nem a rokonsági kötelékek az elsődlegesek. Az apostoli egyház megértette ezt a Jézus-i szellemiséget, ill. tanítást, így bár ismertek voltak Jézus rokonai, mégsem kerültek semmilyen módon sem kivételezett helyzetbe az Egyházban.
Jézus Édesanyját sem azért illeti kiemelt tisztelet az Egyházban, mert test szerint Ő hozta világra az Üdvözítőt, hanem azért mert „Isten akaratát cselekedte”, így vált testileg és lelkileg is Istenszülővé. Az a reménységünk forrása, hogy Isten nem származásunkat nézi, hanem azt, hogy személyes, szeretet kapcsolatban vagyunk-e Ővele, hogy engedelmeskedünk-e Neki.

 

 

Tiszteljük ma  is Jézus Szent Arcát!

Jézus arca.jpg

Örök Atya ! A Szűzanya Fájdalmas és Szeplőtelen Szíve által felajánljuk Neked a mindenekfelett szeretett Fiadnak, a mi Urunk Jézus Krisztusnak ütlegelésektől eltorzult, isteni vértől ázott Szent és imádandó Arcát engesztelésül a világ bűneiért.
Könyörögve kérünk, add minden jóakaratú embernek, de különösen a Neked szentelt lelkeknek a Világosság kegyelmét. Vezesd a bűnösöket, - még a legmegátalkodottabbakat is - a megtérés útjára, és a szenvedés helyéről vidd a Mennybe a lelkeket, mindenekelőtt a papok, a szerzetesek és a szerzetesnők lelkét. Amen.

 

Imádkozzunk szeretteinkért, barátainkért és ellenségeinkért is!

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére , valamint  férjem életéért és üdvéért. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére valamint  fiam életéért és üdvéért. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére és saját magam életéért és üdvéért. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére és elhunyt szeretteim üdvére. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére és keresztgyermekeim életéért és üdvéért. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére és rokonaim életéért és üdvéért. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére és munkatársaim életéért és üdvéért. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére és mindazok életéért és üdvéért, akik bántottak ,megaláztak, kihasználtak és bármi rosszat tettek nekem. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére és minden ember életéért és üdvéért, akikkel ma kapcsolatba kerülök. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére és papjaink , püspökeink, valamint a Szentatya életéért és üdvéért. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére és világi vezetőink életéért és üdvéért. Amen.

 

Heti fohászunk:

 Jöjj, Uram Jézus !

 

36.gif

 

Szalézi Szent Ferenc püspök, egyháztanító 1567-1622.
Az újságírók, szerkesztők, írók és a katolikus sajtó védőszentje. A róla elnevezett szerzetesrend, a szaléziak, védőszentje. Genf püspöke volt, ahol élesek voltak a katolikus-protestáns ellentétek. Róla mondták: „Milyen jó lehet az Isten, ha már a genfi püspök is ilyen jó.”

"Sokszor irányítsd elmédet és szívedet Istenre, lelkednek élénk s rövid szárnyalásai által." (Szalézi Szt. Ferenc)

Szerző: Baráthnő  2012.01.24. 07:19 Szólj hozzá!

Címkék: evangélium ima könyörgés odaadás napi evangélium ima minden napra napi felajánlás imák keddre jézus szent arca szent arc tisztelete heti fohász ima ellenségeinkért

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr943740456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása