Február 23. kedd
A tömeges megmozdulás nyugtalanította a hatóságokat. Ezért megtiltották Soubirous Ferencnek, hogy leányát a barlanghoz engedje. Bernadettet iskolába küldte. A kislány lelkében egyszerre legyőzhetetlen vágyat és határozott akadályt érzett. Mégis a barlanghoz ment. A jelenés elmaradt. Leverten ment haza. Lelkében kimondhatatlan volt a szomorúság. Apja szíve megesett rajta, megengedte, hogy szabadon menjen a jelenés helyére. Az égi hölgy el is jött. A jelenés alatt úgy tűnt, mintha a gyermek újjászületett volna. Egyszer olyan volt, mint aki az örömtől szólni sem tud, másik pillanatban pedig a könnyekig elérzékenyült alázatosan imádkozó kifejezés tette széppé az arcát. Dozous doktorral ekkor egy Estrade nevű író is jelen volt. Azt mondták : " Itt imádkozni kell és nem filozofálni, okoskodni. " Bernadette erről a jelenésről nem mondott egyebet annál, hogy a jelenés három titkot bízott rá, vagyis Mária bizalmasává tette meg a gyermeket. Mindhárom titkot meg is őrízte, magával vitte a sírba.

1858 február 24 - szerda
A barlang hölgye eddig csak bensőséges közléseket adott Bernadettenek. Az elragadtatások révén a nép úgy ismerte meg a kislányt, mint aki rendkívüli jelenségek beavatottja. Most már betöltheti küldetését. E nyolcadik jelenés alkalmából Bernadette elragadtatása közben a nép felé fordul és fájdalmas hangon ismétli, amit az égi hölgytől hallott : " Bűnbánat, bűnbánat, bűnbánat !" Mária nemcsak a kedves gyermekhez, hanem a bűnösökhöz is szól. Bűnbánatra int, mert bánat nélkül nincs bocsánat és égi kegyelem.

  Elmélkedés a történtekről:
Bernadettenek nagyon fájt, hogy egy nap nem láthatta a kedves égi hölgyet. Nekem is elmondhatatlan fájdalmat jelenthet egy - egy kedves személy távolléte, vagy elvesztése. Mint Bernadette számára, úgy az én számomra is próbaként következnek be az ilyen percek. Isten látni és nekem megmutatni kívánja, hogy a földi személyek iránti vonzalmamon túl tudok - e Őhozzá ragaszkodni. KIt szeretek jobban : Istent-e, vagy csak Isten teremtményeihez kapcsolódom ?
A rendetlenül irányított szeretet rendkívül sok fájdalmat okoz a lelkünknek. Ilyenkor Isten úgy gyógyít minket, hogy addig sújtja lelkünket kínokkal, míg csak fel nem tör belőlünk a bűnbánat.
Előzzük meg Isten végső közbelépését úgy, hogy felhasználjuk egy korábbi indíttatását. Ha vétkeztünk, jó szentgyónással tisztítsuk meg lelkünket és adjunk elégtételt bűneinkért.


  Előkészítő ima : Kérünk Téged, Úr Isten, előzd meg kegyelmeddel a mi cselekedeteinket és kísérd a Te segítségeddel tetteinket, hogy minden imádságunk és munkánk tőled vegye kezdetét és általad végződjék. A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik, a szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön -örökké. Amen.

  Napi könyörgés:
Szeplőtelenül fogantatott Szűz, Isten Anyja, Mária!
Jelenésed alkalmával szomorú és bánatos arccal kiáltottál fel:" Bűnbánat, bűnbánat, bűnbánat!..."
Azt kívántad így kifejezni, hogy igazi bűnbánat nélkül nincs bocsánat, és tudtunkra adtad, hogy mindannyiunknak nagy szükségünk van a bűnbánatra. Bűneinkért elégtételt kell nyújtanunk az annyiszor megsértett Istennek, mert csak így menekülhetünk meg az örök tűztől. Belátjuk, hogy rengeteget vétkeztünk és Istennek különös kegyelme nélkül sohasem tehetnénk eleget utálatos bűneinkért. Ezért hozzád fordulunk jóságos Anyánk, kegyes Boldogasszonyunk, és kérünk, hogy hogy könyörögd ki Istentől számunkra a bűnbocsánattal együtt a töredelmes bűnbánati lelkületet is, amely képes lesz minket elszakítania hiú világ szeretetétől és örökre egyesíteni bennünket Istennel. Amen.

Hármas könyörgés:
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes,az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Egészen szép vagy, Mária ! - És szeplő nincsen tebenned!
Te vagy Jeruzsálem dicsősége! -Te vagy Izrael öröme!
Te vagy nemünk büszkesége! - Te a bűnösök Szószólója!
Ó, Mária, Mária! bölcsességnek széke! - Könyörögj érettünk, kik hozzád menekszünk!

Imádkozzunk! Hatalmas Isten,, ki a Boldogságos Szűznek szeplőtelen fogantatása által Szent Fiadnak méltó hajlékot készítettél, leborulva kérünk Téged, hogy amint Isteni Fiadnak előrelátott érdemei miatt minden bűnös szennytől megőrízted a názáreti Szüzet, úgy részesíts minket is az Ő pártfogása útján kegyelmedben, hogy tiszta lélekkel juthassunk el hozzád. Irgalmas Isten, mindannyiunk Ura és Kormányzója, tekints kegyesen a te szolgádra XVI. Benedekre, akit Egyházad legfőbb pásztorává rendeltél és engedd, hogy szavával és példájával mindazoknak örök üdvére váljék, akik élén áll és hogy a rábízott nyájjal együtt a mennyei boldogságnak részesévé lehessen. Jóságos Isten, mindannyiunk oltalma és menedéke, hallgasd meg kegyesen Anyaszentegyházadnak minden könyörgését és a Te végtelen irgalmasságodból engedd, hogy amit bizalommal kérünk, azt valóban el is nyerhessünk. Amen.

Szerző: Baráthnő  2012.02.06. 08:23 Szólj hozzá!

Címkék: ima szűz mária jelenések szeplőtelen fogantatás kilenced

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr684071100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása