- évközi idő-               Adjatok hálát mindig mindenért Urunk, Jézus Krisztus nevében az Istennek, az Atyának.
                                                                         ( Ef 5.20)

Jézus és tanítványai átkeltek a tavon, és Genezáret földjére jutottak és kikötöttek. De mihelyt kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön felismerték Őt, és körbefutva az egész környéken elkezdték a betegeket ágyastól összehordani oda, ahol hallották, hogy ott van. Amerre csak betért a falvakba, majorokba vagy városokba, az utcákra tették a betegeket, és kérték Őt, hogy legalább a ruhája szegélyét érinthessék. Mindazok, akik megérintették Őt, meggyógyultak. (Mk6,53-56)

* Az evangéliumokból látszik Jézus kirobbanó népszerűsége. Gyógyító ereje tömegeket vonz. Mindenki szeret egy olyan embert, aki bármilyen nyomorúságot orvosolni tud. Ha valaki hittel-bizalommal közeledik, és érinti Őt, meggyógyul, aki azonban vizsgálgatva, kételkedve és előítélettel próbálkozik, annál elmarad a megkönnyebbülés a feloldozódás. Ez a tömegmozgalom azonban a mi Jézus körül kialakul, csalóka és ingatag, mert pusztán testi nyavalyáik megszűnését várják Tőle. Jézus azonban a lélek orvosa, a testi gyógyítások csak ennek függvényében történtek, és történnek azóta is. A csodák, amelyek ma is megesnek a testtel, valójában a lélekért vannak, hogy megerősítsék azt az Isten felé való törekvésben és felszabadítsák az embert a nagyobb szeretetre.

elv13.gif  Gyermekeim ! Azért írom ezt nektek, hogy ne kövessetek el bűnt. De ha valaki bűnbe esik, van szószólónk az Atyánál :Jézus Krisztus, az Igaz. Ő az engesztelő áldozat bűneinkért, nemcsak a mieinkért, hanem az egész világ bűneiért is.( 1 Jn 2,1-2)

elv13.gif  Abból tudjuk, hogy megismertük, hogy megtartjuk parancsait. (1 Jn 2,3)

A keresztény ember szeretete mit sem ér, ha nem társul hozzá a fohász. Fohászkodjunk minél többet szeretteinkért, hazánkért, mindannyiunkért. ( Surján L. )

Hétfőn imádkozzunk hazánkért, nemzetünkért :

Mennyei Atyánk, mindenható Istenünk, színed elé járulunk, Benned bízva és Hozzád könyörögve kicsiny nemzetünkért. Már nem szabadságharcot folytatunk, élet-halál küzdelem a tét. Dávid és Góliát. Dávid szembe mert szállni Góliáttal és győzött, mert Te, Urunk, vele voltál. Mi is ezzel a hittel álltunk és állunk a harcban, hisszük, hogy számíthatunk a Te segítségedre. Hálásak vagyunk, hogy erős, állhatatos, kipróbált hitű vezetőket adtál nemzetünknek. Segítsd őket, segíts minket Szent lelked erejével, mert Tiéd az ország, a hatalom, és a dicsőség. Mindörökké.

Magasztaljuk Krisztus Urunkat, aki kegyelemmel és Szentlélekkel teljes. Kérjük bizalommal:

Urunk, add nekünk Szentlelkedet!

Add, hogy a napot szépen,békességben és bűn nélkül töltsük
  - hogy este majd örvendezve és tiszta szívvel dicsérhessünk Téged!     Urunk, add nekünk Szentlelkedet!

Ragyogjon jóságod ma fölöttünk,
  - és kezünk munkáját kísérje áldásod!     Urunk, add nekünk Szentlelkedet!

Jóságos tekinteted őrködjék békességünk fölött
  - és erős kezeddel oltalmazz meg minket!     Urunk, add nekünk Szentlelkedet!

Tekints jóságosan mindazokra,akik bizalommal kérik imáinkat,
  -töltsd el őket minden testi és lelki áldással !    Urunk, add nekünk Szentlelkedet! Amen.

Heti fohász :

Imádlak Téged mindörökké !

0000-kereszt.png

Szerző: Baráthnő  2012.02.06. 07:51 Szólj hozzá!

Címkék: evangélium hódolat napi evangélium bibliai idézet heti fohász ima országunkért nemzetünkért

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr694071058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása