1858 április 7 -- szerda A Szűzanya március 25.-én kinyílvánította magát szóbelileg, április 7.-én pedig a nép szeme láttára csodával hitelesítette szavait. Bernadette a jelenés idején égő szentelt gyertyát tartott a kezében. A gyertya lángja a leány kezét nyaldosta. Kiabálás hallatszott :
" Megégeti magát ! "
De az ott tartózkodó Dozous doktor megtiltotta, hogy eloltsák a gyertyát. Egynegyed óráig csapkodták a lángok Bernadette kezét és semmilyen égési sérülést nem okoztak. Az orvos megcsinálta az ellenpróbát : Az elragadtatás után többször is a kislány keze alá tartotta a gyertyát, de Bernadette mindannyiszor elkapta kezét a lángból, s azt mondta :
" Maga megéget engem ! "
Ugyanaz a gyertya, s egyszer éget, máskor nem. Ezt a különös jelet adta a Szűzanya az állhatatosan kitartó népnek. Egyúttal ez volt az utolsó látomás, amelynek a nagyközönség is szemtanúja volt.

1858 július 16 -- péntek Miután Bernadette időközben először járult szentáldozáshoz, e nap estéjén a jól ismert hívást érezte szívében. Amikor azonban nagynénjével a helyszínre ment, már messziről láthatták, hogy a barlang nyílása be van deszkázva és előtte rendőrök járkálnak. Bernadette ezért a Gave innenső partján térdelt lea barlanggal szemben. Amikor a toronyban esti Úrangyalára szólaltak meg a harangok, a leány hirtelen összerezzent és örömtől sugárzó arccal mondta :
" Ott van, ott van ! "
Még egyszer és utoljára elmerült az elragadtatás boldogságába, amelynek örömét a földön többé már nem élvezhette, mert a Szűzanya véglegesen búcsút intett kis választottjának. Ezzel az utolsó jelenéssel végleg meg akarta erősíteni a Szűzanya Bernadettet fontos küldetésében, mert bizony sok nehéz nap következett ezután.
Püspöke zárdába küldte, pedig ő szívesebben élt volna továbbra is otthon. Később tüzetesen és ismételten hivatalosan kikérdezték. Igen sokszor meg kellett esküdnie szavainak igazságára. Még haláltusájában is meg kellett esküdnei a jelenések valódiságára. Sok megpróbáltatást juttatott a Szent Szűz választottjának, akinek a lelkébe tizennyolcszor véste bele a maga jóságos arcvonásait.

Elmélkedés :
A természet törvényét a Jó Isten felfüggesztheti. Ezt sokszor meg is tette már a történelem folyamán. A Szentírás és a szentek élete számtalan ilyen esetre nyújt példát. Isten Ura a természetnek: teremtője és kormányzója.A természet rendje fölött álló Isten akaratának semmi sem lehetetlen.
A ma embere sok mindent tud. Legyőzheti bizonyos mértékben a természet erőit, felülkerekedhetik rajtuk, de meg nem szüntetheti.Csodát ember nem képes művelni.
Leborulok lelkemben a mindenható Isten előtt. Megköszönöm neki, hogy a Szűzanya jelenésével megmutatta újból az utat a természetfeletti világ felé és erőt adott lelkemnek a túlvilági élet célkitűzéséért küzdeni.

 Előkészítő ima :
Kérünk Téged, Úr Isten, előzd meg kegyelmeddel a mi cselekedeteinket és kísérd a Te segítségeddel tetteinket, hogy minden imádságunk és munkánk tőled vegye kezdetét és általad végződjék. A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik, a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön -örökké. Amen.

Napi könyörgés
Szeplőtelenül fogantatott Szent Szűz, Isten Anyja, Mária ! Te, aki mind a tizennyolcszor a szentolvasót tartottad a kezedben, amikor megjelentél Bernadettenek, és így adtad tudtunkra, hogy a rózsafüzér imádság milyen erős fegyver a bűn ellen, esdve kérünk, taníts meg minket jól imádkozni. Töltsd el lelkünket az igaz hit, reménység és szeretet kegyelmével, melyért meg nem szűnünk veled együtt könyörögni Istenhez.
Szentolvasódnak imádsága erősítsen meg minket életünkben és halálunkban, melyhez hozzácsatoljuk ezt az ájtatosságot  is.
Lourdesi Szent Szűz, Isten Anyja, és az Egyház Anyja, áldjuk a Te bűn nélküli fogantatásodat ! S miközben repeső szívvel szólítunk neveden, végezetül arra kérünk, hogy hallgasd meg e kilenced alatt hozzád intézett könyörgéseinket és légy a mi vigaszunk küzdelmes életünkben, különösen pedig halálunk óráján. Amen.

Hármas könyörgés
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes,az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Egészen szép vagy, Mária ! - És szeplő nincsen tebenned!
Te vagy Jeruzsálem dicsősége! -Te vagy Izrael öröme!
Te vagy nemünk büszkesége! - Te a bűnösök Szószólója!
Ó, Mária, Mária! bölcsességnek széke! - Könyörögj érettünk, kik hozzád menekszünk!

Imádkozzunk! Hatalmas Isten, ki a Boldogságos Szűznek szeplőtelen fogantatása által Szent Fiadnak méltó hajlékot készítettél, leborulva kérünk Téged, hogy amint Isteni Fiadnak előrelátott érdemei miatt minden bűnös szennytől megőrízted a názáreti Szüzet, úgy részesíts minket is az Ő pártfogása útján kegyelmedben, hogy tiszta lélekkel juthassunk el hozzád. Irgalmas Isten, mindannyiunk Ura és Kormányzója, tekints kegyesen a te szolgádra XVI. Benedekre, akit Egyházad legfőbb pásztorává rendeltél és engedd, hogy szavával és példájával mindazoknak örök üdvére váljék, akik élén áll és hogy a rábízott nyájjal együtt a mennyei boldogságnak részesévé lehessen. Jóságos Isten, mindannyiunk oltalma és menedéke, hallgasd meg kegyesen Anyaszentegyházadnak minden könyörgését és a Te végtelen irgalmasságodból engedd, hogy amit bizalommal kérünk, azt valóban el is nyerhessünk. Amen.

Szerző: Baráthnő  2012.02.09. 09:45 Szólj hozzá!

Címkék: szűz mária jelenések szeplőtelen fogantatás kilenced

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr874082919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása