1858 február 20 - szombat A jelenések híre mindjobban elterjedt. Egyesek csodálkoznak és imádkoznak, mások gúnyolódnak és nevetnek. Abban azonban mind megegyeznek, hogy maguk is látni akarnak valamit. A hét utolsó napján több ezren tolongtak a barlang körül. Bernadette ezen a napon negyven percig imába merülve térdelt a jelenés előtt. Szemeivel állandóan a barlang felé tekintett, miközben arcán semmihez sem hasonlítható báj tükröződött. Arca mintha fénylett volna. Tekintete ragyogott, de néha fátyolossá vált, mert könny borította el nézését. Arckifejezéséből egy jóságos személy jelenlétére lehetett következtetni. Mint későbbi jegyzeteiből kitűnik, a jelenés annyira lekötötte figyelmét, hogy a jelenlevő tömegről mit sem tudott. Ez a jelenés személyének szólt. Nem is mondott semmit arról, hogy mit látott és hallott, csupán csak annyit, hogy a Szűzanya imára tanította.

1958 február 21 - vasárnap Bernadette reggel hat órakor érkezett a barlanghoz. A nagy tömegben alig tudott a megszokott helyére menni. Az emberek éltették. Ezen a napon Dozous doktor is elismerte a jelenések természetfelettiségét. Pedig azért jött, hogy a tudomány szavával, annak nevében leleplezze, ahogyan ő mondta, a beteges gyermek képzelődéseit. Amikor látta, hogy a kislány az elragadtatás alatt megőrízte önuralmát és öntudatát, ami abból látszott, hogy Bernadette a mellette levőnek többször odanyújtotta elaludt gyertyáját meggyújtásra, s emellett érverését és szívműködését is rendesnek találta, - megállapította, hogy nem hisztérikus képzelgéssel áll szemben. Ennél a látomásnál figyelte meg, hogy a kis látnok arca egyszer elszomorodott és két nagy könnycsepp pergett végig arcán. Mint később megtudta tőle, ez azért történt, mert a szép hölgy is szomorúan nézett a távolba és aztán így szólt Bernadettéhez : "... imádkozzék a bűnösökért..."

ELMÉLKEDÉS:
Bernadettet nem érdekelte a sokaság. Nem törődött azzal, hogy kíváncsian bámulják.Ez a szentek viselkedési módja. - Én viszont elismerést várok, talán a bókot is jó néven veszem, örülök, ha dicsérnek, vagy tapsot kapok.
Vajon, ha a Szűzanya rám tekintene, tőle is elismerést és dicséretet érdemelnék? Mária arcát szomorúság borította el, amikor a bűnösökről szólt, akik közt én is ott vagyok.
Alázatosságra kívánok törekedni, amit úgy érhetek el, ha megismerem önmagamat. Lelkem kimondhatatlanul sokat érhet, ha  érte Jézus kész volt meghalni. Üdvösségem végtelenül sorsdöntő, ha Mária szomorkodik bűneim miatt. Kerülöm ezért a bűnt és imádkozni fogok magam és mások lelki üdvösségéért.

Előkészítő ima
Kérünk Téged, Úr Isten, előzd meg kegyelmeddel a mi cselekedeteinket és kísérd a Te segítségeddel tetteinket, hogy minden imádságunk és munkánk tőled vegye kezdetét és általad végződjék. A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik, a szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön -örökké. Amen.

Napi könyörgés:
Szeplőtelenül fogantatott Szűz, Isten Anyja, Mária !
Isteni Szent Fiad példája szerint különös gondot fordítasz a bűnösökre. Viselkedéseddel eszünkbe juttatod a Megváltó szavait: " Nem a jókat jöttem hívni, hanem a bűnösöket !"
S amint Ő azért jött a földre, hogy a bűnösöket megmentse, Te is az elesettek érdekében lépsz elénk, amikor azt kívánod, hogy megostromoljuk értük az irgalom Istenét, hiszen Bernadettetől is engesztelő imát kértél.
Készséggel engedelmeskedünk kérésednek, bár sajnos a mi imáink kevés eredménnyel járhatnak, mert mi magunk is méltatlanok vagyunk Szent Fiad kegyelméhez.
Csak Te lehetsz a mi menedékünk, Te vagy a bűnösök szószólója, kérünk tehát, engedd meg nekünk, hogy a Te imáddal egyesítsük a miénket. Ha veled imádkozunk együtt, nem férhet kétség imádságunk meghallgatásához és képesek leszünk kiesdekelni a mi magunk és bűnös embertársaink igazi és állandó javulását s így a Te közvetítésed által munkálkodhatunk az örök üdvösség elnyeréséért. Amen.

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

Egészen szép vagy, Mária ! - És szeplő nincsen tebenned!
Te vagy Jeruzsálem dicsősége! -Te vagy Izrael öröme!
Te vagy nemünk büszkesége! - Te a bűnösök Szószólója!
Ó, Mária, Mária! bölcsességnek széke! - Könyörögj érettünk, kik hozzád menekszünk!

Imádkozzunk! Hatalmas Isten, ki a Boldogságos Szűznek szeplőtelen fogantatása által Szent Fiadnak méltó hajlékot készítettél, leborulva kérünk Téged, hogy amint Isteni Fiadnak előrelátott érdemei miatt minden bűnös szennytől megőrízted a názáreti Szüzet, úgy részesíts minket is az Ő pártfogása útján kegyelmedben, hogy tiszta lélekkel juthassunk el hozzád. Irgalmas Isten, mindannyiunk Ura és Kormányzója, tekints kegyesen a te szolgádra XVI. Benedekre, akit Egyházad legfőbb pásztorává rendeltél és engedd, hogy szavával és példájával mindazoknak örök üdvére váljék, akik élén áll és hogy a rábízott nyájjal együtt a mennyei boldogságnak részesévé lehessen. Jóságos Isten, mindannyiunk oltalma és menedéke, hallgasd meg kegyesen Anyaszentegyházadnak minden könyörgését és a Te végtelen irgalmasságodból engedd, hogy amit bizalommal kérünk, azt valóban el is nyerhessünk. Amen.

Szerző: Baráthnő  2012.02.05. 00:18 Szólj hozzá!

Címkék: kérés ima szűz mária szeplőtelen fogantatás kilenced

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr784059695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása