Mit tudunk Istenről ? Tudunk róla egyáltalán valamit?
Az elmúlt 50 évben belénk nevelték, hogy csak ámítás az egész , a vallás a nép ópiuma, Isten tudományosan nem is létezik.
Aki mégis hinne valamit, gyakran úgy látja, hogy Isten az oka minden rossznak, sőt a személyes kudarcainak is, ezért nem kell neki.
Van , aki megkerüli a kérdést. Neki mindegy, őt ez nem érdekli.

Elárasztanak bennünket a világ minden részéről érkező szellemi áramlatok, hiedelmek, babonák vallásos köntösben, szaporodnak a mindenre könnyű megoldást kínáló jósok ; ezerévvel ezelőtti táltoshitek és sámánok hódítanak, mindez egy kalapban a betegségekből való gyógyulás és gazdasági jólét ígéretével. Szó szerint szemet kápráztatóan és vakítóan kínálják mindazt, amire vágyhat az ember, saját hasznukat remélve, ha elég ügyesen manipulálnak.
Jó lenne eligazodni ebben a tarkaságban, saját véleményt kialakítani felnőtt ember módjára, de hogyan ?

Az ember naponta találkozik mindenféle véleménnyel, agitációval, jól és kevésbé jól sikerült reklámmal, és mindennek a cáfolatával, ellentétével is, mint legjobb, mint egyetlen, mint tökéletes megoldással.

Forduljunk hát az egyetlen illetékeshez, aki választ adhat, magához Istenhez !

Isten nem vár tőlünk vak hitet, sem a szüleinktől, nagyszüleinktől átvett vallásosságot, nem vár száz számra elhadart imákat.
Csak annyi kell, hogy saját, személyes gondolatunkkal forduljunk Hozzá, és nyitottak legyünk a Tőle jövő válaszra.
Mint annyi Istenkereső, akik így szóltak Hozzá : " Ha létezel... és megkapták személyre szóló válaszukat, vagy mint Didimusz, a hitetlen Tamás, aki azt mondta : :" Hacsak nem látom kezén a szegek helyét, és oldalába nem teszem kezemet, nem hiszem."

Akkor válaszol nekünk Isten.

Személyes, őszinte keresésre mindig válaszol, személyes, egyedi, csak nekünk szóló válaszokat ad , megfelelő helyen és időben. Ő a leghitelesebb forrás, személyesen Isten.

Szerző: Baráthnő  2012.02.23. 10:45 Szólj hozzá!

Címkék: válasz útkeresés megtérés

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr64184255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása