- évközi idő -

 Mit ér az embernek, ha megszerzi az egész világot, de a lelke kárát vallja?

 

NAPI EVANGÉLIUM :

Jézus bement Kafarnaumba, és elterjedt a híre, hogy a házban van. Sokan összegyűltek, úgyhogy már az ajtóhoz sem fértek, és hirdette nekik az igét. Közben odajöttek Hozzá néhányan, akik egy bénát hoztak, négyen cipelték. Mivel nem tudták eléje vinni a tömeg miatt, kibontották a ház tetejét, ahol Ő volt, és átlyukasztva azt, lebocsátották az ágyat, amelyen a béna feküdt. A hitüket látva Jézus így szólt a bénához:»Fiam! Bűneid bocsánatot nyertek.«Ültek ott néhányan az írástudók közül is. Ezek azt gondolták magukban:»Hogyan beszélhet ez így? Káromkodik. Ki bocsáthatja meg a bűnöket más, mint egyedül az Isten?«Jézus rögtön észrevette lelkében, hogy így gondolkodnak magukban, ezért azt mondta nekik:»Miért gondoljátok ezeket szívetekben? Mi könnyebb, azt mondani a bénának: „Bocsánatot nyertek bűneid”, vagy azt mondani: „Kelj föl, vedd ágyadat és járj”? Hogy pedig lássátok, hogy az Emberfiának hatalma van a földön a bűnöket megbocsátani -- ekkor a bénához fordult: -- Mondom neked, kelj föl, vedd ágyadat és menj haza!« Az pedig mindjárt fel is kelt, fogta az ágyát, és elment mindenki szeme láttára, úgyhogy mindnyájan csodálkoztak, és dicsőítették az Istent. Ezt mondták:»Ilyet még nem láttunk soha.« (Mk2,1-12.)

 

*Jézus Krisztus az ember orvosa, de nem földi értelemben. Az emberi orvoslás időbeli, és ki van téve az újabb betegségnek, ugyanakkor csak a test betegségeire figyel, holott soha sem csak a test vagy csak a lélek beteg, hanem az egész ember, így a gyógyulásnál sem elegendő pusztán a testre figyelni. Jézus ezért mondja ki az egész ember számára legfontosabb mondatot: „Bocsánatot nyertek bűneid.”. Ez a mondat nem csak a testet gyógyítja, hanem a teljes embert. A bűnbocsánat előfeltétele azonban a hit, amivel elfogadjuk a bocsánatot. Ha a mi hitünket látja, Jézus nekünk is meg tud bocsátani, s akkor nem csak a testünk, hanem az egész emberségünk gyógyul meg. A béna meggyógyításában Jézus isteni ereje válik láthatóvá, s ez az erő lesz a bűnbocsátó hatalmának jele és igazolása. Ha pedig a test bajai fölött hatalma van, akkor bizalommal kérhetjük Tőle a legfontosabbat: bűneink bocsánatát. Ehhez persze föl kell ismernünk, hogy a legnagyobb baj, nem a test betegsége, hanem a bűn, ami az egész embert teszi tönkre itt és a túlvilágon is.

 

                                                                              

elv15.gif   Semmiféle rossz szó ne hagyja el ajkatokat, hanem csak olyan, ami alkalmas az épülésre, hogy amiben kell, javára váljék hallgatóitoknak.
Ne okozzatok szomorúságot Isten Szent Lelkének, akivel meg vagytok jelölve a megváltás napjára.
Legyen távol tőletek minden  egyéb rossz.
Inkább legyetek egymás iránt jóindulatúak, könyörületesek, és bocsássatok meg egymásnak, amint Isten is megbocsátott nektek Krisztusban. ( Ef 4, 29-32 )

 

elv15.gif  Tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy egyetértetek, ugyanúgy szerettek, és közös lelkesedéssel ugyanarra törekesztek.
Semmit ne tegyetek vetélkedésből vagy hiú dicsőségvágyból. Inkább mindenki alázatosan a másikat tartsa magánál kiválóbbnak.
Senki ne keresse csak a maga javát, hanem a másét is. (Fil 2, 2b-4 )

 

 

feszület csillogó.gif

 

Leborulok Uram a kereszted elé, és úgy imádlak téged!
Köszönöm Uram, hogy Te meghaltál mindannyiunkért, és ezzel megváltottál az örök haláltól, a végső kárhozattól!
Kérlek, bocsásd meg mindennapjaink bevett hibáit, bűnös szokásait, embertársaink, saját magunk, és ellened elkövetett bántalmainkat, amiket már észre sem veszünk! Gyógyítsd meg vak szívünket, hogy észrevegyük magunkat, kijavítsuk a rosszat, és a Te tanításod szerint alakítsuk az életünket!

 Kérlek, fogadd el mai imámat és a  a veled töltött időt engesztelésül mindannyiunk bűneiért!
Kérlek, fogadd el egész mai napomat minden érzésével, igyekezetével, eseményével engesztelésül!
Hibáimat, botlásaimat, bűneimet irgalmadba ajánlom, és kérlek, fogadd el minden igyekezetemet, jószándékomat, imámat és alakítsd életemet a Te Szent akaratod szerint! Amen.

 

elv15.gif Nagy és csodálatos minden műved, Mindenható Urunk, Istenünk!
Hűségesek és igazak útjaid, nemzetek Királya!

Ki ne félne, tisztelne Téged, Urunk, ki ne dicsérné nevedet ?
Egyedül csak Te vagy a Szent, eljön minden nemzet, és színed elé borul,
mert nyilvánvalóvá lett, ahogy ítéltél. (Jel 15, 3-4 )

 

Könyörgés :

Istenünk, tanulva Fiad szenvedésének példájából, kérünk, tégy minket mindenkor alkalmassá arra, hogy hordozzuk az Ő édes igáját! Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben Isten örökkön örökké. Amen.

 

Heti fohász:

Jézus, Dávid Fia, könyörülj rajtam!

 

Jézus, Dávid fia, könyörülj kisebb.gif

Szerző: Baráthnő  2012.01.12. 12:07 Szólj hozzá!

Címkék: isten jézus hit ima bűnbocsánat könyörgés napi evangélium engesztelés bibliai idézet ima minden napra

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr123539442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása