Miért imádkozzunk?

ISTEN SENKIRE NEM ERŐLTETI RÁ SEGÍTSÉGÉT, IRGALMÁT, EZT KÉRNI KELL!
SZERETJÜK ŐT, ÉS EZT IMÁBAN FEJEZZÜK KI !
HÁLÁT ADUNK MINDAZÉRT, AMIT KAPUNK TŐLE !

Évszázadokon át változatlan: az Istennek szentelt emberek Urukkal folytatott csendes párbeszédében érlelődnek az egyháztörténelem kimagasló eseményei, amelyek megújítják a föld színét. / Edith Stein /

MAI EVANGÉLIUM :

Az apostolok ismét összegyűltek Jézus körül, és mindnyájan beszámoltak, hogy mi mindent tettek és mit tanítottak. Ő ekkor azt mondta nekik: ,,Gyertek félre egy magányos helyre, és pihenjetek meg egy kicsit.' Olyan sokan jöttek-mentek ugyanis, hogy még enni sem volt idejük. Bárkába szálltak tehát, és félrevonultak egy elhagyatott helyre, egyedül. Sokan látták azonban őket, s észrevették, amikor elmentek. Minden városból futottak oda gyalog, és megelőzték őket. Amikor kiszállt, Jézus meglátta a hatalmas tömeget, és megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok [Ez 34,5], és sok mindenre kezdte őket tanítani.( Mk 6,30-34)

 * Jézusban az emberszerető Isten vált testé. Figyeljük meg, hogy Jézus milyen nagy gyöngédséggel és tapintattal veszi körül tanítványit. Az embernek szüksége van értelmes munkára (ennek hiányát ma sokan olyan fájdalmasan tapasztalják), de szüksége van pihenésre is, hiszen csak úgy lehet adni, ha töltekezik is az ember. Maga Isten az, aki megparancsolta a tízparancsolatban a pihenést, és most Jézusban gondoskodik is róla, hogy a kifáradt és kiéhezett tanítványok a pihenés által regenerálódjanak, újjászülessenek. A latin mondás emberi bölcsessége „ned quid nimis” (semmit sem túlzással), Krisztus isteni gyöngédségében igazolódik. Ne túlzással a munkát és ne túlzással a pihenést. Ne túlzással a sürgés-forgást és ne a magányt se. Jézusnak van szeme a mi helyzetünk fölismerésére, látja, mennyire kiszolgáltatottak vagyunk, akik Őrá szorulunk. Vezetőt keresünk, „pásztort”, aki velünk van, és Ő annak bizonyul.


Segíts meg Atyám, és vezess nyugalmas legelőidre,
ahol az örökkévalóság tiszta vize folyik.
Légy az én világosságom, s mutass nekem utat!
Veled, melletted akarok járni, Veled beszélgetni, hogy világosságot adj nekem.
Szeretett Atyám, maradj bennem,
hogy békét leljek, hogy érezzem szeretetedet.
Nyomodban akarok járni, Veled szeretnék maradni.
Világosíts meg, szeress, légy velem most és mindenkor.
Amen.

Himnusz

A napfény újból felragyog,
csendüljön hálaénekünk,
dicsérjük Isten nagy nevét,
Krisztus kegyelmét, érdemét.

Mert Krisztus által alkotott
nekünk az Isten éjt, napot,
s örök törvénye szabja meg,
hogy váltsák egymást szüntelen.

Te hívők biztos fénye vagy,
rajtad nem úr az ősi rend:
Te nem tűnsz el, ha jön az éj,
örök napfényben tündökölsz.

Atyánk, kinek nincs kezdete,
add, hogy napunk ma teljesen
Krisztushoz méltó nap legyen,
s minket Szentlelke töltsön el. Amen.

 elv15.gif A mi Istenünk az élő Isten, aki örökké megmarad.Királyságának nem lesz vége, és uralma örökké tart.Megment és megszabadít, jeleket és csodákat visz végbe az égen és a földön. (Dán6, 26b-27)

  elv15.gif Látni fogják az Úr arcát és a homlokukon lesz a neve. Nem lesz többé éjszaka, és nem szorulnak rá a lámpa világítására, sem a nap fényére. Az Úristen ragyogja be őket, és uralkodni fognak örökkön - örökké.  (Jel22, 4-5)

elv15.gif  Isten alkotása vagyunk: Krisztus Jézusban jótettekre teremtett minket; ezeket az Isten előre elrendelte, hogy bennük éljünk. ( Ef 2.10)

Könyörgés :
Urunk, Istenünk, bocsásd meg irgalmasan vétkeinket, hogy akik saját érdemeinkkel nem dicsekedhetünk, Fiad szülőanyjának, a Boldogságos Szűz Máriának közbenjárására üdvözüljünk.A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben , Isten mindörökkön - örökké. Amen.

Heti fohászunk :

Maradj velünk, uram!

12.gif

Szerző: Baráthnő  2012.02.04. 00:13 Szólj hozzá!

Címkék: vallás himnusz könyörgés napi evangélium bibliai idézet ima minden napra heti fohász ima szombatra

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr724051066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása