NEM CSAK KENYÉRREL ÉL AZ EMBER 

 

-  IMÁDKOZZUNK MINDEN NAP! -

 

 

MAI EVANGÉLIUM :

Másnap Keresztelő János látta, hogy Jézus közeledik hozzá. Erre így szólt: „Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét! Ő az, akiről mondtam: Utánam jön egy férfi, aki megelőz engem, mert előbb volt, mint én. Én nem ismertem őt; de azért jöttem vízzel keresztelni, hogy Őt megismertessem Izraellel.”

János tanúságot tett és azt mondta: „Láttam, hogy a Lélek, mint galamb, leszállt az égből és rajta maradt. Nem ismertem őt, de aki azért küldött, hogy vízzel kereszteljek, azt mondta nekem: „Akire látod a Lelket leszállni és rajta maradni, Ő az, aki Szentlélekkel keresztel.” Én láttam, és tanúságot tettem arról, hogy Ő az Isten Fia.”

 

 * A teremtés kezdetén a Biblia képes beszéde szerint, Isten Lelke ott lebegett a vizek fölött. Mos Jézus fölött lebeg. Jézus a Lélekkel betelt Megváltó. Valódi, emberi nyomorúságaink közepette mindnyájan megtapasztaljuk, hogy mennyire a Lélekre szorulunk, a jó tanács, a bölcsesség, a bátorság, a lelki erősség, a jámborság és az istenfélelem Lelkére. Ahhoz kell fordulnunk, akié a Lélek, és Tőle kell kérnünk, és joggal bízhatunk abban, hogy Ő adni is fogja nekünk a Szentlelket. A Szentlélek nélkül szó szerint nem boldogulunk. Jézustól kérhetjük Őt.

Jézus nem csak testileg mutatkozik meg, amikor megszületik, hanem kinyilvánult a pogányok előtt (a napkeleti bölcsek) és a mai evangélium szerint a Szentlélek és Keresztelő Szent János tanúságtétele által, kinyilvánul a zsidók előtt.

Gyönyörködjünk Benne!

 

" Az Ige testté lett és közöttünk élt, kegyelem és igazság töltötte be ; mindnyájan az ő teljességéből részesültünk, kegyelmet kegyelemre halmozva, alleluja! "

 

" Isten világosság és nincs benne semmi sötétség. Ha világosságban élünk, ahogy Ő is világosságban él, akkor közösségben vagyunk egymással és Fiának , Jézus Krisztusnak a vére minden bűnt lemos rólunk." ( 1 Jn 1, 5b, 7 )

 

Napi odaadás:

Örök Atyánk!
Szeretlek Téged, imádlak Téged, bízom Benned!
Szívem, lelkem hódolatával lábaid elé térdelve felajánlom Neked
-Jézus és Mária Szentlélekben egyesült szíve által -
mai napom minden imáját, örömét, szenvedését, munkáját, pihenését, a legkisebb cselekedeteimet is
Krisztus Urunk öt Szent Sebével, valamint az ostorozástól, ütlegelésektől, a töviskoronától és a kereszthordozástól eredő sebeivel és Drága Vérével, az Isteni Vérrel egyesítve
a következő szándékaimra:

1.) Szent Atyám ! Őrizz meg engem Jézus és Mária Szíve által a világ ártó erejétől.Őrizz meg a Te Szent Magad számára, hogy életem minden napján szeretettel szolgáljalak, csak Neked éljek és ne magamnak.

2.) Atyám! fogadd el felajánlásomat a bűnösök megtéréséért , és

3.) mindazokért is, akik a mai napon halnak meg.
Helyettük és nevükben mélységesen bánom életük minden bűnét. Tekintsd Atyánk,
hogy Krisztus Urunk minden emberért ontotta Drága Vérét az engesztelés legszentebb Oltárán : a Kereszten.Légy irgalmas a mai napon elhunytakhoz !

4.) Szent Atyánk ! Fogadd el felajánlásomat engesztelésül is a világ hálátlanságáért, azokért a bűnökért, melyeket Jézus Krisztus ellen, mint valóságos és igaz Isten ellen, az emberiség legnagyobb jótevője ellen követtek el és napjainkban is elkövetnek az emberek.
Atyánk ! Légy irgalmas bűnös világunkhoz. Tekintsd emberi gyöngeségünket, s tekintsd a világ gonosz fejedelmének rettenetes ártó erejét, s szabadíts meg minket a gonosztól!
Jöjjön el Krisztus Világuralma, az Ő Királysága, melyben Ő a Király és Mária a Királynő. Amen.

 

KEDDEN TISZTELJÜK JÉZUS SZENT ARCÁT !

 

 

 

 

 

 

 

 Imádkozzunk szeretteinkért, rokonainkért, ellenségeinkért!

 

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásra méltó Arcát , Szent Neved dicsőségére és X.Y.-a férjem- lelki üdvére. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad  imádásraméltó Arcát  Szent Neved dicsőségére és X.Y. - a fiam- lelki üdvére. Amen.

Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent neved dicsőségére és X.Y. -saját magam- leki üdvére. Amen.

 Örök Atya! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásraméltó Arcát Szent Neved dicsőségére és X.Y. - a keresztfiam- lelki üdvére.Amen.

Örök Atya ! Felajánlom Neked nagyon szeretett Fiad imádásra méltó Arcát Szent Neved dicsőségére és X. Y. lélek üdvére. Amen.

 Könyörgés a mai napra:

Istenünk, Te Fiadnak, a Szent Szűz áldott gyermekének születését mentesítetted az emberi természet gyarlósága alól. Add, kérünk, hogy általa új emberré legyünk, és megszabaduljunk az áteredő bűn  következményeitől!  A mi Urunk Jézus Krisztus által, Aki Veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten örökkön örökké. Amen.

diszkrét elválasztó.gif

Szerző: Baráthnő  2012.01.03. 12:58 Szólj hozzá!

Címkék: vallás isten jézus hit evangélium ima fohász ellenség könyörgés odaadás napi evangélium bibliai idézet ima minden napra napi felajánlás imák keddre jézus szent arca szent arc tisztelete

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr133515838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása