NEM CSAK KENYÉRREL ÉL AZ EMBER

- IMÁDKOZZUNK MINDEN NAP -

 

 NAPI EVANGÉLIUM :

Másnap, amikor Jézus Galileába készült menni, találkozott Fülöppel. Azt mondta neki: »Kövess engem!« Fülöp Betszaidából való volt, András és Péter városából. Fülöp találkozott Natanaellel, és elmondta neki: »Megtaláltuk azt, akiről Mózes írt a törvényben és a próféták: Jézust, József fiát Názáretből.« Natanael erre megjegyezte: »Jöhet valami jó Názáretből?« Fülöp azt felelte neki: »Gyere és lásd!«

Amikor Jézus meglátta a közeledő Natanaelt, azt mondta róla: »Íme, egy igaz izraelita, akiben nincs álnokság.«

Natanael megkérdezte: »Honnan ismersz engem?« Jézus azt felelte: »Mielőtt Fülöp hívott volna téged, láttalak, amikor a fügefa alatt voltál.« Natanael azt válaszolta: »Rabbi, te vagy az Isten Fia, te vagy Izrael királya!« Jézus erre így szólt: »Mivel azt mondtam neked: láttalak a fügefa alatt, hiszel. De nagyobb dolgokat fogsz majd látni ezeknél.« Aztán hozzátette: »Bizony, bizony, mondom nektek: látni fogjátok a megnyílt eget, s hogy az Isten angyalai föl- és leszállnak az Emberfia fölött.«  (Jn1,43-51)

 

*Jézus isteni szuverenitással lép föl. Isteni öntudattal és hatalommal választ magának tanítványokat. Ellentétben a korabeli szokásokkal, amikor a tanítványok saját maguk kerestek egy rabbit vagy mestert, akit követhettek, itt Jézus választ tanítványokat, akik Őt követik.

Jézus igényt tart rájuk, mint ahogyan ránk is. Lefoglalja a tanítványokat Önmagának, hiszen Jézus követése egész életformát, teljesen megváltozott gondolkodást jelent. A keresztség által Jézus minket is tanítványául választott, így most már az Ő követségében járunk, és nekünk is szól az ígéret, amit Natanaelnek mondott: „Bizony, bizony, mondom nektek: látni fogjátok a megnyílt eget, s hogy az Isten angyalai föl- és leszállnak az Emberfia fölött.”(Jn1,51)

Ennek az ígéretnek a birtokában éljünk úgy, hogy valóban megláthassuk.

 

Napi odaadás :

Szentlélek Úristen, édes szeretete az Atyának és Fiúnak! Hogy egészen a Tied legyek, átadom neked most és mindörökre szívemet, testemet és lelkemet, minden erőmet és tehetségemet, gondolatomat és vágyamat, szavamat és cselekedetemet, mindazt, amit tennem és kerülnöm kell, szenvedéseimet és örömeimet, életemet és halálomat. Átadom neked mindazokat, akik nekem kedvesek, mindazt, ami vagyok és amim van, hogy egyedül Te rendelkezzél velük és a Te szereteted uralkodjék rajtam az időben és az örökkévalóságban.
Amen.

Uram! Múltamat irgalmasságodba, jelenemet szeretetedbe, jövőmet gondoskodásodba ajánlom!
Szent Pio atya
 

 Istenem, irányítsd egész lényemet önmagadra, hogy az irgalmasság és szeretet Istene lehess számomra és általam !
(Gerard W. Hughes)

 

Csütörtökön gondoljunk az Oltáriszentségre!

Lelki áldozás :

Jöjj, Uram! Jöjj most hozzám! Hívlak, vágyom rád, téged akarlak, hozzád könyörgök! Gyere hát!
Hiszen aki kér, az kap, aki keres, az talál...
A betegnek kell az orvosság, nem az egészségesnek.
Jöjj hát, és gyógyíts!
Jöjj és bocsáss meg!
Jöjj és éltess!
Mert Te vagy az Út, az Igazság, és az Élet...

.... .... .... ..... ...... .....

Köszönöm, Uram, hogy itt vagy!
Köszönöm, hogy jöttél a lelkembe, köszönöm, hogy gyógyítasz, köszönöm, hogy élteted testemet és lelkemet...

Hálát adok Neked, Uram, a megváltásért, az egész életedért!
Hálát adok, hogy Te vagy az Istenem, hogy Te vagy a Kezdet és a Vég...
Hálát adok az életemért, minden vonatkozásával együtt, hiszen Te akartad azt...

Legyen áldott a Te Szent Neved!

 

Krisztus megszületett, jöjjetek, imádjuk !

 

Tudjuk, hogy Isten Fia eljött és megadta nekünk az értelmet ahhoz, hogy megismerjük az igaz Istent. Mi az Igazban vagyunk, az Ő Fiában. Ő az igaz Isten és az örök élet. ( 1 Jn 5,20 )

 

A Bölcsesség az örök világosság kisugárzása, és az Isten működésének tiszta tükre és jóságának képmása.
 Bár csak egy, mindent megtehet, s jóllehet magában marad, megújítja a mindenséget. Nemzedékről nemzedékre betér a szent lelkekbe, így teremti meg Isten barátait és a prófétákat. (Bölcs 7, 26-27 )

 Mint kellemes illatot, úgy fogadlak majd benneteket, amikor kivezérellek a népek közül, összegyűjtelek a nemzetek közül, ahová szétszóródtatok, és rajtatok mutatom meg, hogy szent vagyok, a népek szeme láttára. Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az Úr. ( Ez 20, 41-42a )

 

AZ ÚR MEGLÁTOGATTA NÉPÉT ÉS MEGVÁLTOTTA.

 

Napi könyörgés:

Istenünk, Szent Fiad emberi születésével csodálatos módon elkezdődött néped megváltása.
Kérünk, add, hogy Őt állhatatos hittel kövessük, és nyomában járva eljussunk dicsőséges országodba, amelyet jutalmul ígértél nekünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten örökkön örökké. Amen.

 

Szerző: Baráthnő  2012.01.04. 18:03 Szólj hozzá!

Címkék: idézetek jézus könyörgés odaadás oltáriszentség napi evangélium bibliai idézet ima minden napra napi felajánlás lelki áldozás ima csütörtökre

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr483519744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása