-évközi idő-

Imádkozzunk szüntelenül

 

NAPI EVANGÉLIUM :

János tanítványai és a farizeusok böjtöltek. Odajöttek néhányan, és megkérdezték Jézustól: „Miért böjtölnek János és a farizeusok tanítványai, a Te tanítványaid pedig nem böjtölnek?” Jézus így felelt: „Vajon böjtölhet-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? Amíg náluk van a vőlegény, nem böjtölhetnek. Eljönnek azonban a napok, amikor elveszik tőlük a vőlegényt: akkor majd böjtölnek, azon a napon. Senki sem varr régi ruhára nyers szövetből foltot, mert elszakítja az ép részt is, és a szakadás még nagyobb lesz. Senki sem tölt új bort régi tömlőkbe, különben a bor szétszakítja a tömlőket, és kiömlik, s a tömlők is tönkremennek. Az új bor új tömlőkbe való.” (Mk2,18-22)

Farsang van. Örvendjünk neki: velünk a Vőlegény, Krisztus az Isten Fia. Mindenki életében vannak olyan időszakok, amikor nem érzi az Isten jelenlétét, olyan mintha – Jézus szavai szerint – elvitték volna a Vőlegényt. Ez a szomorúság és a lelki sötétség ideje, ilyenkor böjtölni kell, de addig az örvendezés időszaka van. Az ember életében mindennek megvan a maga ideje, az örvendezésnek és a böjtnek is, a farsang a vidámságé, az örvendezésé. Éljünk vele. A szakasz aktuális értelme mellett Jézus ezt a hasonlatot saját halálára vonatkoztatta, amit a nyelvtani szerkezet – teológiai passzívum – tükröz, aminek az alanya mindig az Isten, így saját halálát nem a véletlennek, a körülmények szerencsétlen összjátékának, hanem az Atya akarata beteljesülésének tekintette, amit önként vállalt. Azt szokták mondani, hogy mindenki tudja, hogy meg kell halnia, de hatvanéves kora előtt nem hiszi el. Jézus erőszakos halálának tudatában, önként vállalta küldetését, annak minden tettével együtt, még akkor is, ha éppen ezekért a tettekért ölték meg. Jézus nem szerencsétlen áldozat volt, hanem szabad akarattal, önként vállalta a halált, és adta oda az életét.

 

 

Napi odaadás:

Örök Atyánk! Szeretlek Téged, imádlak Téged, bízom Benned! Szívem, lelkem hódolatával lábaid elé térdelve felajánlom Neked -Jézus és Mária Szentlélekben egyesült szíve által - mai napom minden imáját, örömét, szenvedését, munkáját, pihenését, a legkisebb cselekedeteimet is Krisztus Urunk öt Szent Sebével, valamint az ostorozástól, ütlegelésektől, a töviskoronától és a kereszthordozástól eredő sebeivel és Drága Vérével, az Isteni Vérrel egyesítve a következő szándékaimra:

1.) Szent Atyám ! Őrizz meg engem Jézus és Mária Szíve által a világ ártó erejétől.Őrizz meg a Te Szent Magad számára, hogy életem minden napján szeretettel szolgáljalak, csak Neked éljek és ne magamnak.
2.) Atyám! fogadd el felajánlásomat a bűnösök megtéréséért , és
3.) mindazokért is, akik a mai napon halnak meg. Helyettük és nevükben mélységesen bánom életük minden bűnét. Tekintsd Atyánk, hogy Krisztus Urunk minden emberért ontotta Drága Vérét az engesztelés legszentebb Oltárán : a Kereszten.Légy irgalmas a mai napon elhunytakhoz !
4.) Szent Atyánk ! Fogadd el felajánlásomat engesztelésül is a világ hálátlanságáért, azokért a bűnökért, melyeket Jézus Krisztus ellen, mint valóságos és igaz Isten ellen, az emberiség legnagyobb jótevője ellen követtek el és napjainkban is elkövetnek az emberek. Atyánk ! Légy irgalmas bűnös világunkhoz.
Tekintsd emberi gyöngeségünket, s tekintsd a világ gonosz fejedelmének rettenetes ártó erejét, s szabadíts meg minket a gonosztól! Jöjjön el Krisztus Világuralma, az Ő Királysága, melyben Ő a Király és Mária a Királynő. Amen.

 

Hétfőn imádkozzunk országunkért, nemzetünkért:

Irgalmas Istenünk!

Legmélyebb alázattal, érdemtelenségünk és méltatlanságunk tudatában borulunk le Szent Színed előtt, hogy súlyos vétkeinkért engeszteljünk.
Felajánljuk és egyesítjük imáinkat Szent Fiadnak, a mi Urunk Jézus Krisztusnak értünk vállalt tökéletes engesztelő áldozatával.
Édesanyánk, a mi Nagyasszonyunk által terjesszük eléd kérésünket az Ő közbenjárását kérve.
Egyesítjük engesztelő imáinkat az összes szentek, különösen a magyar szentek és boldogok, köztük az engesztelésben példaképeink: Árpádházi Szent Margit és Esztergomi Boldog Özséb könyörgéseivel, akik, hisszük, hogy állandóan közbenjárnak értünk Nálad.
 De egyesítjük minden élő testvérünk imájával is, hogy a sok kis engesztelő láng egy nagy elégtétel tüzévé legyen, és ezzel hozzájárulhassunk adósságunk törlesztéséhez.
Istenünk !
Irgalmas szeretetedre kérünk, hogy amint megbocsátottál Péternek ,a tékozló fiúnak, a házasságtörő asszonynak, a jobb latornak bűnbánatuk miatt, úgy töröld el tartozásunkat, és mentsd meg nemzetünket a pusztulástól.
Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják,, mit cselekszenek.
Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy felismerjék bűneiket, és többé ne vétkezzenek.

Fogadd el engesztelésünket elsősorban népünk, de minden ember vétkeiért is.

Azokért és azok helyett,

- akik közömbösek, rosszakaratúak, akik nem ismernek és nem is akarnak ismerni Téged -kérünk Téged, hallgass meg minket !

-akiknek a test, a pénz, az alkohol és a kábítószer az Istenük - kérünk Téged, hallgass meg minket !

- akik házasságtörésben élnek - kérünk Téged, hallgass meg minket !

-akik nem fogadják el a gyermekeket, akikkel megajándékozod a házasságukat - kérünk Téged, hallgass meg minket !

- akik magzatgyilkosságot követnek el - kérünk Téged, hallgass meg minket !

-akik a kicsi gyermekeket megbotránkoztatják és megrontják - kérünk Téged, hallgass meg minket !

-akik nem akarnak dolgozni, csak élősködnek - kérünk Téged, hallgass meg minket !

-akik másokat megrágalmaznak, meglopnak, megcsalnak, kihasználnak, üldöznek - kérünk Téged, hallgass meg minket !

-akik mások életére törnek - kérünk Téged, hallgass meg minket !

-akik önkezükkel vetnek véget életüknek - kérünk Téged, hallgass meg minket !

-akik Egyházadat megvetik és akik a sátánt szolgálják - kérünk Téged, hallgass meg minket !

Fogadd el könyörgésünket a neked szentelt lelkek bűneiért és mulasztásaiért !
Mindazokért, akik szentségeidben, különösen az Oltáriszentségben megbántanak.
Urunk, kérünk, irgalmazz nekünk!
Istenünk, kegyelmezz és könyörülj rajtunk!
Urunk, mentsd meg országunkat Szent Fiad, Jézus Krisztus, Szeplőtelen Nagyasszonyunk és a magyar szentek érdemeiért!

Miatyánk, Aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a Te neved, jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben , úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól. Mert Tiéd az Ország,  a Hatalom és a Dicsőség. Most és mindörökké. Amen.

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a Te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért most és halálunk óráján. Amen.

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek ! Most és mindörökké. Amen.

 

 

Heti fohászunk:

Szelíd és alázatos szívű Jézus, alakítsd szívemet a Te szíved szerint !

 

égő szív.jpg

 

 

Szerző: Baráthnő  2012.01.16. 10:42 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: vallás isten jézus magzat fohász szűz mária odaadás napi evangélium ima minden napra heti fohász ima országunkért nemzetünkért

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr853553598

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ateizmus is Marhaság 2012.02.28. 13:19:25

Kitalálok valami nyilvánvaló Marha-ságot az Isten-ségekhez hasonlóan. Nagy "M"-mel, mert ebből csak egy van. Ezt a Marhaságot sokat tagadják. Mi értelme van nyilvánvaló Marhaságot tagadni?  Legyen ez a Marha-ság Karakutty. Karakutty:...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása