- évközi idő-                                             Szüntelenül imádkozzatok

Szent Ágnes napja
mint minden szombat, Szűz Mária emléknapja

 NAPI EVANGÉLIUM :

Amint hazaértek, ismét olyan nagy tömeg gyűlt össze, hogy még kenyeret sem ehettek. Mikor övéi ezt meghallották, elmentek, hogy elvigyék őt, mert azt mondták: ,,Megháborodott.' ( Mk 3, 20-21 )

 * Ez nagyon őszinte és realista beszámoló Márk evangélistától, minden kozmetikázás nélkül. Aki teljesen egyetlen ügynek szenteli magát, az szélsőséges indulatokat vált ki a környezetéből. Ugyanígy Jézussal szemben sem lehet közömbösnek maradni. Valaki vagy teljesen alárendeli magát Jézusnak, mint a tanítványok, vagy bolondnak nézik, mint a rokonai, akik a görög szöveg szerint „el akarják fogni”, mert azt gondolták, hogy aki annyira mások szolgálatára szenteli magát, hogy még ennie sincs ideje, az biztosan megháborodott, holott „csak” az Úr házáért való buzgóság, az emberek iránti részvét hajtja Őt. Azóta is így van ez Jézus minden tanítványával, mindenkivel, aki teljesen átadja magát Isten-akaratának, az ő életükben is igaz lesz az, amit Jézus mondott: „Aki nekem szolgál, kövessen engem, és ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is.” (Jn12,26). Lesznek, akik hallgatnak a szavukra, és lesznek, akik bolondnak nézik őket, de sokszor lesz olyan, hogy még enni sem lesz idejük, magányosak azonban nem lesznek, mindig szembesülni fognak azzal, hogy mennyire szükség van a szolgálatukra. Ez pedig a legjobb orvosság a magány ellen. (dr. Hankovszky Béla őrnagy, kiemelt tábori lelkész)

Napi felajánlás, odaadás :

Ahová állítasz, ott szolgállak
Ahol megsejtelek, megcsodállak
Amim van, azért magasztallak
Amim nincs, azért nem zaklatlak
Ami a dolgom, azt csinálom
A jó szót érte sose várom
Ha nem sikerül, nem kesergek
Isten nevében mindent újra kezdek
Csak egyet kérek minden áron :
Jöjj el értem, ha jön halálom,
Uram, Megváltóm, Királyom.

 

elv15.gif Áldott legyen az Isten, Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és a minden vigasztalás Istene!  Ő megvigasztal minket minden szomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassuk azokat, akik szomorúak, azt a vigasztalást nyújtva nekik, amelyet ő nyújt nekünk. Amilyen bőven kijut nekünk Krisztus szenvedéseiből, olyan bőven lesz részünk Krisztus révén a vigasztalásban is.( 2 Kor 1, 3-5 )

 

elv15.gif Örüljetek, hogy részetek lehet Krisztus szenvedéseiben, hogy dicsősége megnyilvánulása napján majd ujjongva örülhessetek. Boldogok vagytok, ha Krisztus nevéért szidnak benneteket, mert a dicsőség Lelke, vagyis az Isten Lelke nyugszik rajtatok. ( 1 Pét 4, 13-14)

 

Könyörgés:

Mindenható örök Isten, Te ebben a világban a gyöngéket választod ki arra, hogy megszégyenítsd az erőseket.
Segíts kegyelmeddel , hogy mi, akik Szent Ágnes szűz és vértanú égi születésnapját ünnepeljük, példáját követve állhatatosak maradjunk a hitben. A mi Urunk Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten örökkön - örökké. Amen.

 

 

A Boldogságos Szűz Mária emléknapján ujjongva köszöntsük az Urat !

 

 orig-Jose_Antolinez_Szuz_Maria_megkoronazasa.jpg

José Antolinez: Szűz Mária megkoronázása

 

 

 

 

elv15.gif  "Ujjongó örömmel örülök az Úrban, lelkem ujjong az én Istenemben, mert az üdvösség ruhájába öltöztetett, s az igaz élet köntösébe burkolt, mint a vőlegényt, aki koszorút visel, és mint a menyasszonyt, aki ékszerekkel díszíti magát.  Mert amint a föld megtermi növényeit, és a kert kisarjasztja a veteményeket, úgy sarjasztja ki az Úr az igazságosságot, és a magasztalást, minden nép színe előtt."  (Iz61, 10-11  9)

 

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy Te az asszonyok között és áldott a Te méhednek gyümölcse Jézus !
Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért most és halálunk óráján. Amen.

Könyörgés :
Kérünk Istenünk, legyen segítségünkre a Boldogságos Szűz Máriának áldott közbenjárása, szabadítson meg minden veszélytől, és hozza meg nekünka Te békéd örömét. A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki Veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben , Isten mindörökkön - örökké. Amen.

 

Heti fohászunk:

Szelíd és alázatos szívű Jézus, alakítsd szívemet a Te szíved szerint !

 

égő szív.jpg

 

 

Szent Ágnes
szűz és vértanú, a III. század közepén vagy a IV. század elején Rómában szenvedett vértanúságot. Sírját Damazusz pápa verses felirattal ékesítette. Szent Ambrus nyomán az ókeresztény Egyház írói közül sokan dicsérő beszédekkel övezték alakját.

Szerző: Baráthnő  2012.01.21. 00:08 Szólj hozzá!

Címkék: kép vallás jézus evangélium ima szűz mária könyörgés odaadás napi evangélium bibliai idézet ima minden napra napi felajánlás heti fohász ima szombatra

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr573589152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása