-évközi idő-                         Mondjatok áldást, mert arra kaptatok meghívást (1 Pét 3,9b)

 

NAPI EVANGÉLIUM:
Az írástudók, akik Jeruzsálemből jöttek le, azt mondták, hogy Jézust Belzebub szállta meg, és az ördögök fejedelme által űzi ki az ördögöket. Ekkor összehívta őket, és példabeszédekben ezt mondta nekik: „Hogyan űzheti ki a sátán a sátánt? Ha valamely ország meghasonlik önmagával, az az ország nem állhat fenn. És ha egy ház meghasonlik önmagával, az a ház nem állhat fenn. Ha a sátán önmaga ellen támad és meghasonlott, nem maradhat fenn, hanem vége van. Senki nem mehet be az erősnek a házába és nem ragadhatja el a holmiját, ha előbb meg nem kötözi az erőst, csak akkor tudja kirabolni a házát. Bizony, mondom nektek, hogy minden vétket és káromlást, amellyel káromkodnak, megbocsátanak az emberek fiainak; de aki a Szentlélek ellen káromkodik, az nem nyer bocsánatot soha, hanem örök vétek fogja terhelni.” Mert azt mondták: „Tisztátalan lélek van Benne.” (Mk3,22-30)

* A megbocsátás soha nem Isten önkényén múlik, hiszen Ő szüntelenül könyörülni akar, így a Szentlélek elleni káromlás sem az Ő szidalmazását, vagy gyalázását jelenti. A Jézus-i mondás értelme a szövegkörnyezetből derül ki. Jézust ellenfelei azzal vádolják, hogy az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket, azaz irgalmasságát, amivel megkönyörül és segíti az embereket, rosszra magyarázták. Amikor valaki a jót rossznak nézi, és a rosszat jónak tartja, vagy ahogy Shakespeare írja: „szép a rút és rút a szép”, az ilyen ember menthetetlen. Nem lehet ugyanis megbocsátani (nem tilos, hanem lehetetlen) annak, aki nem látja be, hogy bocsánatra szorul, vagy annak aki a jó mögött mindig rosszat szimatol, miközben a rosszal mindig megegyezik. Ez a Szentlélek káromlása, hiszen Ő inspirál minden valódi jóságot, ezért mondja Jézus, hogy az ilyen káromlásra nincs bocsánat, de ez nem Isten akaratából, hanem a lét rendjéből fakad. A gőg elvakítja az embert. (dr. Hankovszky Béla őrnagy, kiemelt tábori lelkész)

Hétfőn imádkozzunk hazánkért !

 Úr Jézus, az emberiség Megváltója, tekints reánk, akik oltárod előtt alázatosan leborulunk.
Tieid vagyunk, Tieid akarunk lenni.
Hogy azonban szorosabban egyesülhessünk Veled, mindegyikünk fölajánlja magát Szentséges Szívednek. Sokan nem ismertek még meg, mások parancsaidat megvetették, és eltaszítottak maguktól.
Könyörülj mindezeken jóságos Jézus, és öleld valamennyit Legszentebb Szívedre.
Légy Királya Urunk, nemcsak a hívőknek, akik sohasem pártoltak el Tőled, hanem a tékozló fiúknak is, akik elhagytak.
Add, hogy mihamarabb visszatérjenek az atyai házba, és éhen-szomjan el ne pusztuljanak.
Légy királya azoknak is, akiket tévedés ejtett meg, vagy szakadás választott el. Hívd vissza őket az igazság szolgálatára és a hit egységébe, hogy rövidesen egy akol legyen és egy pásztor.
Adj Urunk Egyházadnak biztos és teljes szabadságot, minden népnek békét és rendet.
Tedd, hogy az egész földkerekség egy szózattól visszhangozzék: Köszöntsük az isteni Szívet, amely által üdvösségünk támadt: dicsértessék és áldassék mindörökké. Ámen.

 

elv15.gif Testvérek ! Örüljetek, tökéletesedjetek, buzdítsátok egymást, éljetek egyetértésben és békében !
Akkor veletek lesz a szeretet és a béke Istene!  ( 2 Kor 13, 11)

 

 

Heti fohászunk :

Jöjj, Uram Jézus !

 

36.gif

Szerző: Baráthnő  2012.01.23. 10:34 Szólj hozzá!

Címkék: vallás öröm béke evangélium fohász odaadás napi evangélium bibliai idézet ima minden napra napi felajánlás heti fohász ima hétfőre

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr703740262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása