- évközi idő -                    Mondjatok áldást, mert arra kaptatok meghívást (1 Pét 3,9b)


Szt. Timóteus és Titusz napja

 

  NAPI EVANGÉLIUM :

Ezek után az Úr kiválasztott más hetvenkettőt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahova menni készült. Azt mondta nekik: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek azért az aratás Urát, küldjön munkásokat az aratásába. Menjetek! Íme, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek erszényt, se tarisznyát, se sarut, és az úton senkit se köszöntsetek. Ha valamelyik házba bementek, először ezt mondjátok: „Békesség e háznak!” Ha a békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességtek; ha pedig nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, egyétek és igyátok, amijük van, mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról-házra. Ha valamelyik városba betértek, és ott befogadnak titeket, egyétek, amit elétek tesznek. Gyógyítsátok meg az ott lévő betegeket, és mondjátok nekik: „Elközelgett hozzátok az Isten országa.” (Lk10,1-9)

* A Miatyánkban Jézus megtanítja, miért kell könyörögnünk, most újabb szempontot ad, „Kérjétek azért az aratás Urát, küldjön munkásokat az aratásába”. Nekünk kell kérnünk, mert ezáltal az ima által leszünk Isten munkatársai, hogy igehirdetőket, hitvallókat, tanúságtevőket, papokat és szerzeteseket küldjön. Ez a világ Isten aratása, aminek a végén válogatja szét a búzát a konkolytól, az igazakat a bűnösöktől. Mindenki részese lehet Isten munkájának, amivel a „termését csűreibe gyűjti”, de kérni kell Őt a munkásokért. Jézus kiterjeszti Isten Országának szolgálatát. A „tizenkettő” mellett másokat is bevon az „aratásba”, és ezek mi vagyunk, hiszen egyetlen tanítványnak, egyetlen megkereszteltnek sem lehet közömbös az Evangélium, Isten Országának ügye. Ehhez a munkához segítségként a teljes ráhagyatkozásra tanít minket, arra, hogy mindent az Evangélium szolgájaként tegyünk, ezért mehetünk bárányokként, gyönge eszköztelen emberekként a farkasok közé. Isten ereje véd bennünket, és nem a saját erőnk. Ez az Istennek szolgálók biztonságának forrása és garanciája.

 

elv15.gif Aszerint, hogy ki - ki milyen lelki ajándékot kapott, legyetek egymásnak szolgálatára, hogy az Isten sokféle kegyelmének jó letéteményesei legyetek. Aki beszél, az Isten szavait közvetítse. Ha valaki szolgál, azzal az erővel szolgáljon, amelyet az Isten ad neki, hogy így minden ai Isten dicsőségére váljék Jézus Krisztus által. (1 Pét 4, 10-11)

 

 kereszt 3.jpg

 

Himnusz :
Már kél a nap, csupa tűz,
és ránk pirít, bánatra int;
ki tudna bűnbe esni már,
ha ez fényével ránk tekint !

Nem, többé nem vakoskodunk,
nem botorkálunk, s kapkodunk
a bűn baljós ösvényein,
hol csak tévútra juthatunk.

Ez a fény legyen nyugtató,
szent tisztaságra bíztató :
beszédünk ne legyen hamis,
sötét terv hozzánk nem való !

Így folyjon le egész napunk,
kezünk, nyelvünk igaz legyen,
tilosba ne térjen szemünk,
bennünk a bűn kárt ne tegyen.

Felettünk ott áll Őrszemünk,
s mindennap ügyel,
szemléli, mit hogyan teszünk,
s hajnaltól estig ránk figyel.

Áldott az egy - örök Atya,
áldott az egyszülött Fiú,
és áldotta Szentlélek is,
most és örök időkön át! Amen.


 Fohászok :
Adjunk hálát az Atyaistennek, aki szeretetével vezeti és táplálja népét, és kiáltsuk hozzá örvendezve :

Dicsőség neked, Urunk, örökkön - örökké !

Irgalmas Atyánk, magasztalunk szeretetedért,
 - mert csodálatosan megteremtettél, és még csodálatosabban megváltottál bennünket.

Dicsőség neked, Urunk, örökkön - örökké!

Önts szívünkbe e nap kezdetén igyekezetet, hogy neked szolgáljunk,
 - és gondolatainkkal, tetteinkkel téged magasztaljunk!

Dicsőség neked, Urunk, örökkön - örökké!

Minden gonosz vágytól tisztítsd meg szívünket,
 - hogy mindig a Te akaratodhoz igazodjunk !

Dicsőség neked, Urunk, örökkön - örökké!

Tedd fogékonnyá szívünket testvéreink és minden ember gondja - baja iránt
 - ne nélkülözzék a mi testvéri szeretetünket ! Amen.

 

 

Könyörgés :
Hálaadásunkat hozzuk eléd, Istenünk, egész mai napunkért, és alázatosan esedezünk, bocsásd meg jóságosan mindazt, amit testünk gyöngesége folytán magunkra vontunk. A mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten örökkön - örökké. Amen.

 

 Heti fohászunk:

Jöjj, Uram Jézus !

 

36.gif

Szerző: Baráthnő  2012.01.26. 08:50 Szólj hozzá!

Címkék: vallás jézus evangélium bűn himnusz fohász könyörgés napi evangélium bibliai idézet ima minden napra ima csütörtökre heti fohász

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr763826014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása