- évközi idő -                    Mondjatok áldást, mert arra kaptatok meghívást (1 Pét 3,9b)

 NAPI EVANGÉLIUM :
Jézus így szólt: „Az Isten Országa olyan, mint amikor az ember magot szór a földbe. Azután már akár alszik, akár ébren jár éjjel és nappal, a mag kikel és növekszik, maga sem tudja, hogyan. Mert a föld magától termi meg először a hajtást, aztán a kalászt, majd a fejlett szemet a kalászban. Mikor pedig megérett a termés, azonnal sarlót vág bele, mert elérkezett az aratás.” Majd így szólt: „Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Milyen példabeszéddel szemléltessük? Olyan az, mint a mustármag. Amikor a földbe vetik, kisebb minden magnál, amely a földön van; de ha elvetették, felnő és nagyobb lesz minden veteménynél. Olyan nagy ágakat hajt, hogy árnyékában fészkelhetnek az ég madarai.” Sok ilyen példabeszédben hirdette nekik az igét, hogy meg tudják érteni. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk; tanítványainak azonban külön megmagyarázta mindegyiket. (Mk4,26-34)

* A példabeszéd fordulata, amit így fordítunk „Az Isten Országa olyan, mint amikor …”, Jézus anyanyelvének, az arámnak sajátossága, és nem lehet pontosan lefordítani, hiszen valójában az egész kép, és nem a magvetés, vagy a mustármag hasonlít Isten Országának valóságához. Így lehetne talán magyarul visszaadni a jézusi tanítást: „úgy vagyunk az Isten Országával, mint a vetéssel, ami magától nő …”. A többségünk úgy éli életét, hogy azt érzi, elviselhetetlen terhei, felelőssége van, s ha valamit elront, vagy rosszul tesz, akkor azzal mindent elront. Jézus példázata szerint azonban ez nem így van. Szerinte a mi dolgunk, hogy elvessük a magot, tevékenykedjünk, mint egy „gyermek”, de a „növekedést Isten adja”(1Kor3,7). A vetés Isten erejéből nő, de nem teszi fölöslegessé a mi munkánkat, azt, hogy megtegyük, ami a mi dolgunk, de az Evangélium ügye az Istené, „mi csak haszontalan szolgák vagyunk”. Ez a példabeszéd evangéliumi biztonságot ad mindegyikőnknek.


Adjatok hálát az Úrnak, mert jósága örökre megmarad !

elv15.gif Legszívesebben a gyöngeségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje költözzön belém. Kedvem telik a Krisztusért való gyöngeségben, gyalázatban,, nélkülözésben, üldöztetésben és szorongattatásban, mert amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős. ( 2 Kor 12, 9b-10 )

 

elv15.gif Az evangélium Isten üdvösséget hozó ereje minden hívőnek. Isten igazsága nyilvánul meg benne, amelyet a hívő a hittel nyer el, ahogy írva van : Az igaz a hitből él. ( Róm 1,16b-17)

 

Felajánlás :
Örök Atya, Szűz Mária Szeplőtelen Szíve által felajánlom Neked a Te szeretett Fiadat. Az ő keserves kínszenvedése, drága Vére és kereszthalála által térítsd meg a bűnösöket, mentsd meg a haldoklókat, szabadítsd ki tisztítótűzből a szenvedő lelkeket, tedd szentté a papokat és a szerzeteseket, valamint a családokat! Kérünk Téged a mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki Veled és a Szentlélekkel egységben él és uralkodik most és mindörökké. Ámen.

 

 Odaadás :
Istenem, vedd kezedbe egész mai napomat, és alakítsd gondolataimat, vágyaimat, tetteimet, az időmet, a körülményeimet, találkozásaimat, hogy neked tetsző legyen a mai napom, mert csak úgy van igazi értelme az életemnek. Amen. Uram, Jézus, fogadd el szerény kis imámat és próbálkozásomat ma engesztelésül .Amen. Áldj meg minden embert, akivel ma valósan vagy virtuálisan kapcsolatba kerülök. Amen.

 

 

kereszt 2.jpg

 

Csak elnémulni tudok, Uram, a kereszted előtt...

Mit tettél, Jézus? Mire nem voltál képes a mi életünkért !?

 " Könnyű meghalni azért, ami jó vagy szép, a Hazáért, a gyermekért vagy a művelődésért - a gyávákért és aljasokért azonban csak Isten tudja föláldozni magát." (Graham Greene: Hatalom és dicsőség)

A tiéd már az életem, Uram ,a Tiéd egészen, mert kiragadtál az örök halál karmaiból, és új életet adtál nekem, a Te életedet! Amen.

 

Heti fohászunk:

Jöjj, Uram Jézus !

 

36.gif

Szerző: Baráthnő  2012.01.27. 07:12 Szólj hozzá!

Címkék: hit ima megváltó odaadás hódolat napi evangélium bibliai idézet ima minden napra napi felajánlás heti fohász ima péntekre

A bejegyzés trackback címe:

https://barathno.blog.hu/api/trackback/id/tr953842168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása